avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de maternitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de maternitate

sunt obligata prin lege sa-mi iau concediu de maternitate 126 de zile ?
Cel mai recent răspuns: ADELA STROE , utilizator 16:04, 19 Aprilie 2010
obligatoriu este doar cel postnatal de 42 zile
Concediul de maternitate se poate intinde pe o perioada de 126 de zile calendaristice, si poate fi acordat inainte si dupa nastere, indiferent daca copilul se naste viu sau nu (art. 24 alin. (4) din O.U.G. nr. 158/2005).
a) Concediul de maternitate dinainte de nastere se acorda pe o perioada de 63 de zile si poarta denumirea de concediu prenatal;
b) Concediul de maternitate acordat dupa nasterea copilului, pe o perioada de 63 de zile, poarta denumirea de concediu postnatal.

Fata de reglementarile privind protectia maternitatii la locurile de munca, durata concediului de maternitate postnatal nu poate fi mai mica de 42 de zile (art. 2 lit. g) din O.U.G. nr. 96/2003, modificata si completata).
multumesc de raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul prenatal si concediul postnatal Lupes Fenina Lupes Fenina Care este nr. de zile de concediu prenatal si postnatal? Care sunt conditiile de acordare a acestor concedii? Multumesc! (vezi toată discuția)
Concediu de ingrijire copil pana la 2 ani ronna ronna Buna dimineata, Incepand de azi am intrat in concediu prenatal. Ma intereseaza sa stiu cat pot sta in pre si pot natal si la cat timp dupa nasterea copilului ... (vezi toată discuția)