avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cate zile se iau in concediu pre si post natal?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cate zile se iau in concediu pre si post natal?

in ce art. ste precizat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:20, 17 Noiembrie 2009
OUG 158/2005
Art. 23. - (1) Asiguratele au dreptul la concedii pentru sarcina si lauzie, pe o perioada de 126 de zile calendaristice, perioada in care beneficiaza de indemnizatie de maternitate.
Art. 24. - (1) Concediul pentru sarcina se acorda pe o perioada de 63 de zile inainte de nastere, iar concediul pentru lauzie pe o perioada de 63 de zile dupa nastere.
(2) Concediile pentru sarcina si lauzie se pot compensa intre ele, in functie de recomandarea medicului si de optiunea persoanei beneficiare, in asa fel incat durata minima obligatorie a concediului de lauzie sa fie de 42 de zile calendaristice.
Concediul de maternitate se poate intinde pe o perioada de 126 de zile calendaristice.

Concediul de maternitate dinainte de nastere se acorda pe o perioada de 63 de zile si poarta denumirea de concediu prenatal.
Concediul de maternitate acordat dupa nasterea copilului, pe o perioada de 63 de zile, poarta denumirea de concediu postnatal.
( art.24 din O.U.G. nr. 158/2005)


Fata de reglementarile privind protectia maternitatii la locurile de munca, durata concediului de maternitate postnatal nu poate fi mai mica de 42 de zile (art. 2 lit. g) din O.U.G. nr. 96/2003, modificata si completata).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate ADELA STROE ADELA STROE sunt obligata prin lege sa-mi iau concediu de maternitate 126 de zile ? (vezi toată discuția)
Concediul prenatal si concediul postnatal Lupes Fenina Lupes Fenina Care este nr. de zile de concediu prenatal si postnatal? Care sunt conditiile de acordare a acestor concedii? Multumesc! (vezi toată discuția)
Concediu maternitate Soames Soames Buna! imi puteti spune va rog la cate zile de concediu prenatal si postnatal are dreptul o viitoare mamica? (vezi toată discuția)