avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cercetare disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cercetare disciplinara

Am fost la convocare vederea efectuarii cercetarii disciplinare iar acolo comisia era formata doar din seful meu. M-a pus sa raspund la un chestionar pe care m-a tot stresat sa il completez cu raspunsuri pe motiv ca in acest chestionar consta cercetarea si apararea mea referitor la abaterea pe care spune a am savarsit-o. Aceste intrebari sunt facute de el si mi-a fost trimis impreuna cu convocareaprin posta. Altceva nu mi-a dat sa semnez desi am cerut acest lucru. Nu a dorit sa scriu ce s-a intamplat si sa ma apar pt abaterile din convocare.Si astfel am plecat fara sa rezolv nimic. Binenteles ca am refuzat sa raspund sau sa semnez acel chestionar. Acum nu am nici o dovada ca am fost la convocare iar el poate sa ma sanctioneze fara cercetare.Nu inteleg de ce a procedat asa si ce mai pot face eu in aceasta situatie. Oricum chiar daca insistam si chiar daca i-am citit procedura in vederea cercetarii, seful nu a luat in considerare si a zis ca el face regulile. trb sa rasp la acel chestionar?
Ultima modificare: Marți, 20 Aprilie 2010
mariuca4, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:31, 22 Aprilie 2010
Contestati decizia de desfacere a contractului de munca. Un avocat bun va va indruma corespunzator. In instanta nu va mai putea face sefu dv regulile.
Seful dvs nu a procedat legal . Nu a respectat procedura in cercetarea disciplinara. In primul rand trebuia sa existe o comisie , nu o singura persoana . Trebuia sa va asculte , sa va dea dreptul la aparare, si toate acestea sa fie consemnate intr-un proces verbal . Asteptati decizia de sanctionare pe care apoi constestati-o in tremenul legal la tribunal . Sigur aceasta decizie va fi declarata nula , intrucat nu s-au respectat pasi prevazuti in codul munci . Inclin sa cred ca seful dvs. a vrut doar sa va sperie .
trebuie de asemenea vazuta abaterea pentru care ati fost cercetata
abaterile cat si sanctiunile trebuie sa fie consemnate in regulamentul intern
si...daca acest regulament exista si contine cu-adevarat aceste abateri si sanctiuni, dvs l-ati semnat de luare la cunostinta?
daca cunosteati regula si ati incalcat-o, atunci este indreptatit sa va sanctioneze, bineinteles printr-o cercetare disciplinara conform legii
~ Conținut șters la cerere ~
nu scrie nicaieri cine trebuie sa faca parte din comisie
la noi de exemplu sindicatul vine doar la solicitarea angajatului, pentru a-l apara
si avocatul eu zic ca tribunal, nu la firma :P

Alte discuții în legătură

Cercetare dispciplinara ! habibi habibi Buna ziua ! Pt absente nemotivate am convocat salariatii respectivi, acestia nu s-au prezentat , ma gandesc acum ... intocmesc procesul verbal si apoi decizia ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara Costy S Costy S Buna ziua, Ma puteti ajuta cu modelele actelor privind cercetarea disciplinara? Multumesc. (vezi toată discuția)
Concediere salariat cata8 cata8 cum poti incheia un contract de munca ptr un salariat care vine in repetate randuri la servici sub influenta bauturilor alcoolice? (vezi toată discuția)