avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Fuga de acasa...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Fuga de acasa...

In cazul in care un minor de 17 ani lipseste fara stirea parintilor de acasa 3 zile , timp in care parintii anunta politia, iar dupa ce se intoarce minorul acasa si merge la politie cu parintii e fotografiat, amprentat si da o declaratie , asta ce inseamna? Are dosar penal? E acuzat de ceva? Cat timp ramane dosarul ala acolo?? Cat conteaza declaratia aia? :((
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:50, 21 Aprilie 2010
Buna ziua ! Simplul fapt al absentei minorului de la domiciliu nu incumba cu nimic acestuia sau parintilor . In cazul expus cred ca a fost vorba de solutionarea plangerii pe care probabil au facut-o parintii , cu respectarea procedurilor de identificare a minorului si introducerea datelor de identificare in baza de date a organelor de politie , nu este vorba de dosar penal .
Cat timp e tinut in evidenta ? ca poate se-ngrasa, mai creste, una-alta...:((
Amprentele raman acelesi toata viata .... Aceasta baza de date are rolul de a usura pe viitor munca organelor de politie (in caz ca se mai intampla sa plece etc) , nu constituie nicio piedica in viitorul copilului . Nu se constituie dosar penal , nu apare in cazierul judiciar :yes: ...
Nu poate fi vorba despre un dosar penal ,ci despre introducerea datelor de identificare ale minorului in baza de date.
ok, da i sa luat si declaratie...:(

Alte discuții în legătură

Detinere de arma alba mircea95 mircea95 Buna ziua, Acum cateva zile am fost prins la statia de metrou \\"Piata Unirii\\" cu un cutit asupra mea, cand ma jucam cu un prieten ( nu intelegeti gresit) , ... (vezi toată discuția)
Port ilegal de arma alba AlexX_M AlexX_M Buna ziua ! De curand am \"comis-o\". Am gasit un briceag tip fluture in apropriererea Salii Polivalente, apoi l\'am pus in ghiozdan cu gandul de a-l lua ... (vezi toată discuția)
Procedura/cerere de eliminare amprente si fotografii prelevate de catre politie pentru un "suspect" dara76 dara76 Buna ziua, va rog sa-mi spuneti cum am putea proceda si formula o cerere pentru eliminarea amprentelor si fotografiilor tip 'infractor' prelevate de politie ... (vezi toată discuția)