avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenirea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenirea

buna ziua!am si eu o mare nelamurire.pe scurt o sa va explic cazul meu.parintrii mei au divortat,tata s-a mutat la mama lui,care ia lasat casa prin vanzare-cumpareare dupa moartea ei.acum 3 sau 4 ani tatal meu s-a recasatorit,iar nevasta lui imi tot zice ca eu n-am nici un drept la casa care o sa-i revina tatei dupa moartea bunicii mele.mentionez ca bunica inca nu e decedata!intrebarea mea este dak o sa am sau nu drept la casa respectiva,iar dak nevasta tatei are sau nu drept necontribuind la cumpararea casei!va multumesc!
Cel mai recent răspuns: elena_smen , utilizator 12:44, 21 Aprilie 2010
asa este. in cazul decesului bunicii, vocatie succesorala va avea tatal dvs.
ulterior decesului tatalui dvs., in calitate de descendent dvs. veti veni la succesiunea dansului , in concurs cu sotia supravietuitoare.
sotia tatalui va avea vocatie succesorala doar la decesul tatalui dvs.
Casa bunicii va ramane tatalui dvs. Mai ales ca ziceti ca exista si un contract, dar chiar daca nu exista, dvs. nu aveti drept la mostenirea bunicii, daca la decesul ei tatal dvs. traieste.

In ceea ce priveste drepturile pe care le va avea sotia tatalui dvs., ramane de vazut daca ea ii va supravietui, atunci va avea dreptul la mostenirea pe care o va lasa tatal dvs. Intre timp nu are drept la nimic.
bunica va poate vinde direct dvs si in felul asta o ocoliti pe actuala sotie a tatalui dvs
da dar ,actele sunt facut de acum 20 de ani.iar bunica nu cred ca va vrea pentru ca derja s-a impartit intre frati iar fiecare are partea lui ,dar doar dupa moartea bunicii.deci in concluzie am si eu dreptul abia dupa moartea tatei.iar dak tata nu face nici un act si ramanea asa totul se imparte in 2 intre mine si sotia lu tata?
Daca tatal dvs. nu va face in favoarea dvs. un act ( bineinteles dupa moartea bunicii) si sotia lui ii supravietuieste, se va imparti intre dvs. si ea: 1/4 ea si 3/4 dvs.

Alte discuții în legătură

Partaj succesoral urmat de vanzare -cumparare cristinaiasi cristinaiasi Buna ziua. Vroiam sa va intreb a cat parte din mostenire imi revine in urma vanzarii unui teren la tara in urmatorul caz: -parintii mei au divortat cand ... (vezi toată discuția)
Mostenire-act vanzare cumparare elena_smen elena_smen Buna ziua! as avea si eu un caz mai putin usor,in care nu gasesc solutia. parinti mei sunt divortati,tata s-a mutat la casa care i-a lasat-o mamaia(mamai ... (vezi toată discuția)
Moștenire pentru un părinte predecedat defunctului. cum se împarte această moștenire între copiii și soția lui? szenikop szenikop Tatăl este decedat,din partea tatei de la o rudă rămâne mostenire. Sunt trei copii și mama acestora. Cum se împarte moștenirea? (vezi toată discuția)