avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... dizolvare firma fara activitate de la infiintare prin ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

dizolvare firma fara activitate de la infiintare prin art 237 din L31/1990

Buna ziua,am un srl care a fost dizolvat din aprilie 2008 prin art 237 alin 1 pct 3 din L31/90 (adica din cauza nedepunerii bilanturilor ).As vrea sa stiu ce as putea face ca sa se radieze din oficiu??au trecut 2 ani si eu inca trebuie sa depun declaratiile alea 100 300 .Trebuie sa recunosc ca nu am depus declaratiile 101 desi intrebasem la administratie daca mai trebuie depus si altceva infara de 100 si 300 ,iar pe langa acestea mai am taxa forfetara care nu a fost achitata.:sorry:

Ce as putea face???
A mai fost cineva in situatia mea??
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: kandy , utilizator 10:12, 23 Aprilie 2010
Art. 237 L31/90
(3) Hotararea tribunalului prin care s-a pronuntat dizolvarea se inregistreaza in registrul comertului, se comunica directiei generale a finantelor publice judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, si se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a IV-a, pe cheltuiala titularului cererii de dizolvare, acesta putand sa se indrepte impotriva societatii.
(6) La data ramanerii irevocabile a hotararii judecatoresti de dizolvare, persoana juridica intra in lichidare, potrivit prevederilor prezentei legi.
(7) Daca in termen de 3 luni de la data ramanerii irevocabile a hotararii judecatoresti de dizolvare nu se procedeaza la numirea lichidatorului, judecatorul delegat, la cererea oricarei persoane interesate, numeste un lichidator de pe Lista practicienilor in reorganizare si lichidare...
(8) Daca judecatorul delegat nu a fost sesizat, in conditiile alin. (7), cu nici o cerere de numire a lichidatorului in termen de 3 luni de la expirarea termenului prevazut la alin. (7), persoana juridica se radiaza din oficiu din registrul comertului, prin incheiere a judecatorului delegat, pronuntata la cererea Oficiului National al Registrului Comertului, cu citarea partilor, conform dreptului comun.
Solicitati de la ORC un certificat constatator, din care va reiesi daca firma a fost radiata din oficiu.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Aprilie 2010
Marcel Mihalache, Avocat
Buna,

Sunt si eu in aceeasi situatie. Doar ca eu am de recuperat de la soc. respectiva, aflata in dizolvare. E in dizolvare de vreun an, insa nimeni n-a facut nimic, nici nu stiu daca s-a numit lichidator...in constatator scrie doar ca este in dizolvare...dar termenul in care eu ca creditor puteam numi un lichidator a expirat...am multi bani de recuperat de la soc. respectiva. Ce pot sa fac?
marinelapolescu a scris:

Buna,

Sunt si eu in aceeasi situatie. Doar ca eu am de recuperat de la soc. respectiva, aflata in dizolvare. E in dizolvare de vreun an, insa nimeni n-a facut nimic, nici nu stiu daca s-a numit lichidator...in constatator scrie doar ca este in dizolvare...dar termenul in care eu ca creditor puteam numi un lichidator a expirat...am multi bani de recuperat de la soc. respectiva. Ce pot sa fac?

Daca "nimeni nu a facut nimic" credeti ca dvs o sa obtineti ceva ??
Avand in vedere ca soc nu s-a radiat aveti toate caile legale pentru recuperarea creantei
dar termenul in care eu ca creditor puteam numi un lichidator a expirat...

Ati concluzionati gresit - puteti numi un lichidator !!
Ultima modificare: Vineri, 23 Aprilie 2010
Adrian Stoica, Practician in insolventa
Pentru kandi
dl procmarci a citat corect art 237 din lege 31/1990 dar nu a bolduit partea care intradevar va intereseaza :
prin incheiere a judecatorului delegat, pronuntata la cererea Oficiului National al Registrului Comertului, cu citarea partilor, conform dreptului comun.

Legea nu prevede in ce termen ONRC face cererea catre judecator pentru radierea societatii ca urmare puteti sa mai asteptati un an , 2 ...
"(8) Daca judecatorul delegat nu a fost sesizat, in conditiile alin. (7), cu nici o cerere de numire a lichidatorului in termen de 3 luni de la expirarea termenului prevazut la alin. (7), persoana juridica se radiaza din oficiu din registrul comertului, prin incheiere a judecatorului delegat, pronuntata la cererea Oficiului National al Registrului Comertului, cu citarea partilor, conform dreptului comun."

Si atunci ce vrea sa zica prin 3luni de la expirarea termenului ?

Prin urmare ce se poate face in aceasta situatie?

Ultima modificare: Vineri, 23 Aprilie 2010
kandy, utilizator

Alte discuții în legătură

Numire lichidator la cererea dgfp? andrei g. andrei g. Am un SRL aflat in dizolvare pt nedepunerea bilantului anual,au trecut aproape 7 luni de la publicarea in MO a hotararii de dizolvare...in ce calitate ... (vezi toată discuția)
Probleme srl cipu_mdl cipu_mdl Buna ziua, Am fost asociat intr-o firma de tip SRL. Problema este ca firma a fost radiata din oficiu pentru neprezentarea actelor contabile la termen. ... (vezi toată discuția)
Lichidare pentru srl dizolvat de tribunalul bucuresti la cererea rc mihai0204 mihai0204 Buna ziua, În 2003 am înființat o societate (la care sunt unic acționar) pe care însă nu am folosit-o și pentru care nu am depus doar o ... (vezi toată discuția)