avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Fuziune firme
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Fuziune firme

Salutare tuturor!

Am si eu 2 firme dintre care una a inceput sa mearga foarte prost. As vrea sa fac o fuziune intre cele doua firme, cea care merge mai bine , sa o absoarba pe cea care merge mai prost. La firma care merge prost, din pacate, am si stocuri, contracte in derulare, bani in cont samd.
Ce formalitati legale sunt necesare pentru absorbtia firmei?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 17:40, 20 Iulie 2010
Etapa I:
1. Hotarare AGA pt amandoua societati
2. proiect de fuziune
3. taxele la Registrul Comertului+ trebuie publicat in M. O. (se face de catre Recom)

Etapa II
1. cerere de inregistrare de la societatea absorbanta
2. Hotarari AGA
3. Statut actualizat
4. Dovada publicarii proiectului
5. Situatia financiara de fuziune
6. Certif de inreg al societatii care va fi radiata+anexe si daca se schimba activitatea principala a societatii absorbante se depune si certificatul de inreg al acesteia
+imputernicire, daca este cazul
+ taxe la ReCom,
+trebuie publicat in M. O. (se face de catre Recom)

Toate aceste acte vor fi depuse la Registrul Comertului.

Succes


Multumesc! Sunt uimit ce raspuns complet!
Ce inseamna "proiect de fuziune" ? Se va face vreun control de fond de la ANAF? Exista vreun consultant unde pot cere mai multe informatii?

Multumesc anticipat!
Proiectul va contine date generale despre societati (forma, denumire, capital social etc), fundamentare + conditiile fuziunii, situatia activelor si pasivelor, data efectiva a fuziunii, vor fi anexate bilanturile, rapoarte de evaluare etc.

Unele firme sunt specializate in intocmirea tuturor actelor (consultanta juridica in afaceri) si depunerea lor la ReCom, dar puteti sa va ocupati si Dvs
Multumesc din nou pentru raspuns! Din pacate sunt destul de ocupat si cred ca voi face apel la consultanta. O ultima intrebare: procesul de fuziune cat cat dureaza? Firma este destul de mica , avand un volum mic de lucru.
si cat costa toata treaba?

Alte discuții în legătură

Fuziune prin absorbtie andr_georgi andr_georgi Va rog sa ma ajutati cum anume trebuie sa procedez: Am o societate A care absoarbe o societate B. SI TREBUUIE SA FAC FUZIUNEA. M-am documentta dupa ... (vezi toată discuția)
Fuziune prin absorbtie caprice caprice Buna ziua, imi puteti spune cum se procedeaza in cazul fuziunii prin absorbtie? Care ar fi etapele si ordinea acestora? Multumesc (vezi toată discuția)
Fuziune prin absortie carmenaurora carmenaurora BUNA ZIUA am inteles la ORC ca pentru fuziune prin absortie dintre 2 SRL, se depune in prima faza RAPORTUL DE FUZIUNE. as dori sa stiu concret ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)