avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Trei mostenitori la un apartament platit de unul
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Trei mostenitori la un apartament platit de unul

In 1992 tatal meu a facut contractul de achizitie a apartamentului in care am locuit eu si doua surori(mama a decedat in 1988),contract in rate cu statul.Locuiam cu chirie din 1955,prima sora a plecat din apartament in urma casatoriei in 1977,a doua in 1978,iar eu am ramas impreuna cu tatal meu caruia i-am fost girant la achizitie.Acontul in valoare de 9.963lei l-am platit eu ,chitanta este pe numele tatalui,ratele mi-au fost retinute din salariul meu pana la achitarea integrala,am dovada de la servici semnata si stampilata de toata connducerea fabricii in care lucram.Valoarea apartamentului este 90.933lei.Tatal meu a decedat in 1993.In1995 m-am casatorit si aproximativ jumatate din costul apartartamentului l-am platit impreuna cu sotul meu.Ce drepturi au surorile mele asupra lui,cand si inmormantarile parintilor mei au fost suportate aproape in intregime doar de mine?
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 10:09, 24 Aprilie 2010
daca pana acum nu sa facut succesiunea.. puteti invoca renuntarea tacita la mostenire prin neacceptare in termenul legal de 6 luni de la deces.. in plus.. toate dovezile va indica pe dvs ca avand un drept de creanta asupra respectivului imobil..ca atare, aveti si un drept de retentie pana va despagubesc surorile dvs cu contravaloarea ratelor achitate de dvs actualizate cu indicele de inflatie
Va multumesc mult!
puteti incerca sa le afceti sa ramana straine de succesiune,prin neacceptare in termenul de 6 luni.
nu exista renuntare tacita la succesiune!
renuntarea este de un singur fel: expresa si se face in termenul de optiune succesorala.
Sa inteleg ca dupa ce am cumparat apartamentul in care surorile mele au locuit in chirie,iar eu l-am platit m-au au drepturi succesorale,sau pot emite pretentii ...
cam da.
consultati un avocat caruia sa ii prezentati toate detaliile.

Alte discuții în legătură

Sunt sau nu copropietar al apartamentului meruta florentina meruta florentina IN 1993 am platit in rate apartamentul parintilor mei ratele sau oprit din salariul meu timp de 2 ani eu fiind angajata la vremea aceea la intrprinderea ... (vezi toată discuția)
Donatie eec eec Buna ziua, va rog sa-mi spuneti si mie ce solutii ar fi pentru ca un apartament care era al bunicii mele din partea tatal meu decedat in iunie 2014 .Bunica ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. ma numesc gheorghe cristian si as vrea sa va adresez ... Gheorghecristian663 Gheorghecristian663 Buna ziua. Ma numesc Gheorghe Cristian si as vrea sa va adresez urmatoarea problema: Tatal meu a primit un apartament de la mama lui, printr-un contract de ... (vezi toată discuția)