Un prieten a fost destituit din functia publica din cauza restructurarilor. A atacat decizia in contencios, fara sa faca insa plangere prealabila. Institutia a invocat lipsa plangerii prealabile ca exceptie. Ce se poate intampla? O sa piarda procesul din acest motiv?
Lipsa plangerii prealabile atrage inadmisibilitatea actiunii. Legea contenciosului administrativ prevede expres faptul ca "inainte de a se adresa instantei, persoana lezata in drepturile sale recunoscute de lege trebuie sa se adreseze emitentului actului".
Restructurarea s-a facut in baza legii nr. 329/2009...
Trebuia facuta plangerea prealabila si asteptat raspunsul?
Ca ipoteza de lucru...sa spunem ca poate face dovada ca a adresat o plangere prelabila imiediat dupa primirea deciziei....nu are si un raspuns la aceasta.....
Actiunea la instanta se depune dupa primirea raspunsului la plangerea prealabila sau de la expirarea termenului de 30 zile de la depunerea acesteia (in cazul in care nu i s-a raspuns).
Decizie
corina_nices
Pe data de 02.04.2009 am primit o decizie prin care mi se aducea la cunostinta ca, in conformitate cu dispozitiile art. 84 lit.b) din Legea nr. 188/1999, mi se ... (vezi toată discuția)