avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Care sunt pasii pentru a contesta o sanctiune ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Care sunt pasii pentru a contesta o sanctiune disciplinara?

buna ziua sunt functionar public si am primit o sanctiune disciplinara pe un motiv cred eu penibil am fost gasit fara cascheta de sef cand a venit in control serviciul fiind pe plaja iar dotarea acolo era cu sapcuta si tricou pe care nu le-am primit cu toate ca trecuse 27 zile de cand mi-au fost luate masurile iar temperatura era 35 grade am primit decizie cu 5% pe 1 luna cu toate ca eram la prima abatere doresc sa fac contestatie si nu stiu cum se face plus ca nu inteleg ceva
in decizie sunt 2 puncte

-prezenta decizie poate fi atacata in conditiile si termenele prevazute de legea contencios admin. nr,554/2004=30 zile
-instanta competenta la care poate fi contestat actul tribun sectia contencios admin.si fiscal 6 luni
cum se procedeaza
Cel mai recent răspuns: jonny81 , utilizator 06:42, 9 Septembrie 2012
faceti contestati la instanta- tribunal,in termen de 30 de zile
Astfel cum vi se indica faceti contestatie scrisa si motivata in fapt si in drept in termen de 30 de zile de la comunicarea sanctiunii disciplinare la tribunal.
Actiunea este scutita de taxa de timbru.
si la institutie nu mai fac nici o hartie inainte de tribunal deoarece eu credeam ca ,in 30 zile fac contestatie la decizie la institutia care a dat decizia iar in functie de rezultat in 6 luni in instanta la contencios
jonny81 a scris:
cum se procedeaza

Respectaţi întocmai dispoziţiile Legii nr. 554/2004 a contenciosului administrativ:
-iniţial parcurgeţi procedura administrativă prealabilă, obligatorie, prevăzută la art. 7;
-apoi vă adresaţi secţiei de contencios administrativ a tribunalului, în termenul prevăzut la art. 11. Pentru instanţă nu contează menţiunile confuze din decizie, ci dacă aţi respectat procedura de contestare a acesteia şi termenele prevăzute în Legea nr. 554/2004.
Legea nr.188/1999, art. 80. - Funcţionarul public nemulţumit de sancţiunea aplicată se poate adresa instanţei de contencios administrativ, solicitând anularea sau modificarea, după caz, a ordinului sau dispoziţiei de sancţionare.

Sub sancţiunea nulităţii absolute, actul administrativ de sancţionare va cuprinde în mod obligatoriu:
a) descrierea faptei care constituie abatere disciplinară;
b) temeiul legal în baza căruia se aplică sancţiunea disciplinară;
c) motivul pentru care a fost aplicată o altă sancţiune decât cea propusă de comisia de disciplină, în situaţia prevăzută la alin. (2);
d) termenul în care sancţiunea disciplinară poate fi contestată;
e) instanţa competentă la care poate fi contestat actul administrativ prin care s-a dispus sancţiunea disciplinară. (art.50 alin.3 din HG nr.1344/2007)

Alte discuții în legătură

Temeiul legal al termenului de contestare a sancþiunii disciplinare dispuse în cazul unui funcþionar public Laurys Laurys Buna ziua, Ma puteti ajuta cu urmatoarea informatie: care este termenul in care poate fi contestata decizia de sanctionare disciplinara aplicata prin ordin ... (vezi toată discuția)
Exceptia lipsei procedurii prealabile DIA63 DIA63 Sunt functionar public si am fost sanctionat disciplinar,am primit decizia de sanctionare in care era trecut termenul de 30 de zile in vederea contestarii la ... (vezi toată discuția)
Sanctionare disciplinara functionari publici costache80 costache80 Va rog sa-mi spuneti care este termenul in care se poate contesta o sanctiune disciplinara aplicata unui functionar public de conducatorul unei institutii ... (vezi toată discuția)