avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Efectuarea orelor suplimentare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Efectuarea orelor suplimentare

Buna ziua!
imi puteti spune, ve rog, daca in cazul unui program de lucru normal de 8 ore pe zi (efectiv lucrate), se efectueza inca 2 ore si jumatate suplimentar, trebuie considerate de fapt, trei ore suplimentare?
Cel mai recent răspuns: bvr , utilizator 12:46, 26 Aprilie 2010
Daca 8 ore este efectiv lucrat inseamna ca se adauga 1/2 ore pauza de masa (neinclusa in programul de lucru daca este mai mare de 15 mim.) si rezulta lucru suplimentar de 2 ore.
ca sa nu mai deschid un topic,am si eu o intrebare:este legal cum se procedeaza la noi la firma:-se solicita angajatilor sa lucreze 3 zile pe saptamana 10-12ore,pentru restul de doua zile se pun orele suplimentare obtinute astfel,iar ce ramane neacoperit se da fp.,sau,mai rar cu 75%.iar pe aceste zile,chiar acoperite de suplimentare,nu se dau tichetele de masa aferente.me3ntionez ca nu este vorba de situatii de forta majora sau comenzi urgente,ci pur si simplu asa intelege conducerea sa faca economii
Nu este legal . Puteti sesiza ITM.
Problema la noi este in felul urmator:

Programul de lucru este de la 06:00 la 14:30. Opt ore de lucru cu jumatate de ora pauza neinclusa in programul de lucru. A fost in mod execeptional o luna in care s-a lucrat mai mult si au fost angajati care au ramas pana la ora 17:00. Dumnealor considera ca pentru cele doua ore si jumatate trebuie pontati, de fapt, 3 ore invocand nu stiu ce lege. Am incercat sa gasesc legea in baza careia solicita acest lucru dar nu am gasit-o.
Intentia este de a troceda corect fata de angajati si nu de a-i dezavantaja.
Ultima modificare: Luni, 26 Aprilie 2010
bvr, utilizator
De la 14:30 la 17:00 sunt exact 2 ore si 30 min. pe care le platiti ca munca suplimentara.

Alte discuții în legătură

Pauza de masa si timpul de lucru ContSters75393 ContSters75393 La un program de lucru de la ora 07 00--17 00 cu pauza de masa de 1 ora cate ore suplimentare ii revine unui angajat la zi? 1 sau 2 ore suplimentare ? (vezi toată discuția)
Program inegal ValentinC79 ValentinC79 Lucrez intr-o companie care are program continuu, in 3 schimburi 7 zile pe saptamana. In CM este specificat program inegal de lucru, conform graficului afisat ... (vezi toată discuția)
Pauza de masa-obligatoriu sau nu andreea.dragan andreea.dragan Buna dimineata! Lucrez de aproximativ 1 an de zile in cadrul unei firme, iar programul de lucru a fost de 8 ore, de la 8-16.00. Saptamana trecut, m-au ... (vezi toată discuția)