avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Baza legala care interzice comunicarea actelor pe ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Baza legala care interzice comunicarea actelor pe email. Baza legala pt amenda judiciara pt nerespectare

1. As vrea sa stiu si eu daca exista o baza legala care imi interzice sa trimit actele la instanta pe email.

2. Baza legala care permite sa fiu sanctionata cu amenda judiciara daca trimit actele pe e-mail.
Cel mai recent răspuns: Krissia . , Alte profesii 21:52, 28 Aprilie 2010
nu exita, dimpotriva din ce stiu prin orice mijloc se poate instiinta/ comunica
Aha. Asa stiam si eu :) Dar o instanta este de alta parere.:stunned:
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Aprilie 2010
Krissia ., Alte profesii
proba comunicarii e altceva...
Poate ca nu este normal sa nu se poata trimite actele si prin mail insa aceasta este situatia deocamdata. Doar daca se va prevedea in mod expres in lege ca se poate si prin mail atunci judecatorii nu vor mai comenta nimic. Din pacate traim in Romania iar unii functionare, de orice factura ar fi ei, fac tot posibilul sa-l incurce pe cetatean in loc sa-l ajute. Nu cred ca ar exista un motiv temeinic pentru amenda judiciara insa calea pana la CEDO va fi lunga. Trebuie sa fi dispusa sa ti-o asumi. Daca esti dispusa iti doresc succes !
Daca pe site-ul instantelor apara la contact si adresa de e-maul atunci nuvad de ce sa nu se trimita.
personal am trimis pe e-mail note de sedinta si contestatii si mi-au fost inregistrate la dosar, s-au inregistrat in registrul din cadrul tribunalului.
Faptul ca exista si aceasta cale de comunicare atunci instanta nu poate sa-ti ingradeasca acest drept. Toata lumea dispune de internet acasa sau la serviciu si este cea mai facila cale de a comunica.
Pentru fax - trebuie sa detii aparatura necesara si pentru comunicarea prin posta trebuie sa te deplasezi in intervalul orar la posta. Despre inregistrarea direct la registratura instantei nici nu mai poate fi vorba.
Sunt persoane foarte ocupate care vor sa-si exercite drepturile procesuale si sa-si faca apararile si calea comunicarii prin e-mail e cea mai facila.
Unii judecatori comunica in instanta ca se pot depune concluzii scrise pe e-mailul institutiei, altii su dat in sedinta publica e-mailul lor (nume si prenume@judecatoria....).
Deci se pot comunica actele, nu exista nici un impediment, despre amenda poate sa o dea dar aceasta poate fi contestata.

Alte discuții în legătură

Amendat de judecatoria moldova noua iotza12 iotza12 am fost amendat de doua ori cu suma de 250.00 lei, pentru faptul k cica nu ma-m prezentat la un proces k martor, insa eu nu stiam nici macar de existenta ... (vezi toată discuția)
Refuzul martorului de a se prezenta carsteaverginica carsteaverginica daca pun pe cineva martor , dar acesta nu doreste sa fie pus ca martor desii cunoaste situatia ,voi fi trasa in vreun fel la raspundere ca l-am citat fara ... (vezi toată discuția)
Tergiversarea judecatii de catre parati -partaj judiciar.sanctiuni nalisoru nalisoru Va rog frumos sa mi spuneti daca exista sanctiuni pentru tragerea la raspundere a piritilor pentru tergiversarea judecatii . Multumesc (vezi toată discuția)