avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Calcul corect impozit pe profit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Calcul corect impozit pe profit

buna ziua,

as dori sa stiu cum se caluleaza corect impozitul pe profit , cel pe care trebuie sa-l compar cu imp minim.am intrebat 2 contabili si am cate 2 versiuni diferite . am gasit odata un excel cu niste formule la o doamna dar nu-l mai am .
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 16:58, 25 Aprilie 2010
16% din profit.
de acord :). cum determin pofitul corect ? adica e o intreaga discutie la chelt nedec,
am eu profit la primul tr 2010, dar firma e pe pierdere la dec 2009.
Luati formularul declaratiei 101 si urmariti intocmai modul de calcul de acolo pentru perioada 01.01.2010 - 31.03.2010. Daca ati avut pierdere fiscala in 2009 se scade si aceea din profitul pe 2010.
Profitul impozabil se calculează ca diferenţă între veniturile realizate din orice sursă şi cheltuielile efectuate în scopul realizării de venituri, dintr-un an fiscal, din care se scad veniturile neimpozabile şi la care se adaugă cheltuielile nedeductibile.
1.Total venituri = total rulaj cls 7
2.Total cheltuieli= total rulaj cls 6
b) nedeductibile - vezi art 21 alin 4 cf

Daca aveti venituri neimpozabile , acestea se scad.
Nu am mai complicat schema cu acest tip de venituri .
Pentru a) si b)- cititi art. din codul fiscal si vedeti ce cheltuileli aveti inregistrate in conta din cele descrise in cod.

~~~
later edit : pina am scris eu ... deja vad ca au aparut elemente noi :
Daca 3. > 4 , veti avea profit fiscal impozabil cu 16% si pierdere contabila ;
Daca 3.< 4, veti avea pierdere fiscala si pierdere contabila

Ce am scris e valabil daca nu aveti pierdere fiscala de reportat ; daca firma a fost micro in 2009 nu are pierdere fiscala , are doar pierdere contabila si nu reporteaza. Ar mai fi niste reporturi pe la influente de curs si grad indatorare ; af mai fi de zis ca penalitatile contractuale sunt deductibile , in timp ce majorarile catre buget nu, desi se inregistreaza in acelasi cont contabil ... e dificil de dat o reteta corecta aplicabila universal pentru ca sunt multe exceptii
Ultima modificare: Duminică, 25 Aprilie 2010
Magda Staicu, Consultant fiscal
da firma a fost micro si a terminat 2009 pe pierdere .deci daca nu se raporteaza pierderea o sa am efectiv de calculat imp pe primul trimestru si sa-l compar cu minim .multumesc pt sfaturi .

Alte discuții în legătură

Inchidere an fiscal 2011 mihaelasir_2005 mihaelasir_2005 Am o societate comerciala deschisa in luna martie anul 2011 cu obiect de activitate - farmacie veterinara. As dori sa inchid anul fiscal si as avea nevoie de ... (vezi toată discuția)
Impozit pe profit trim 1/2011 mary_catalina mary_catalina buna dimineata, Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu o problemuta. Sunt noua in contabilitate si as avea si eu ajutor in privinta calculului ... (vezi toată discuția)
Impozit pe profit beebalint beebalint Am o intrebare in legatura cu imp.pe profit. Daca veniturile totale sunt in suma de 2800 lei, dividende primite 2100lei, cheltuieli totale 2240 lei, din care ... (vezi toată discuția)