avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Este necesar acordul vecinilor pentru constructia unei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Este necesar acordul vecinilor pentru constructia unei mansarde?

Buna ziua!
Ma numesc Craciun Dorel si vreau sa intreb si eu cateva lucruri despre construirea unei mansarde:
1. Este nevoie de acordul vecinilor pentru obtinerea autorizatiei de construire a unei mansarde?
2. Daca se construieste mansarda fara autorizatie de constructie, se plateste amenda pentru construire ilegala si se pastreaza constructia sau aceasta ar trebui demolata?
3. Geamurilor mansardei trebuie pozitionate in asa fel incat sa nu modifice intimitatea vecinilor?
4. Care sunt legile care reglementeaza aceste lucruri?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 16:15, 26 Aprilie 2010
1. da
2. depinde de ce se mentioneaza in pv de control plata amenda si obtinerea AC sau demolarea constructiei si revenirea la forma initiala
3. legea 50/91
Va multumesc pentru raspunsuri.
Vecinul meu vrea sa construiasca o mansarda. Am citit legea 50/91 , dar nu am gasit nici un paragraf prin care el sa fie obligat sa-mi ceara acordul. Mentinez ca distanta dintre casele noastre este de 6 metri , iar casa lui este pe granita dintre cele doua proprietati. El vrea sa inceapa constructia , dar nu are AC, de aceea am pus intrebarea nr.2. Va rog sa-mi spuneti exact paragraful din legea 51/91 care il obliga sa-mi ceara acordul pentru obtinerea AC si,de asemenea , daca are voie sa-si faca geamuri catre curtea casei mele.
Va multumesc.
Nu am specificat ca locuiesc la casa.
Pentru eliberarea autorizatiei de construire, este nevoie sa se obtina in prealabil certificatul de urbanism. Pentru aceasta sunt necesare urmatoarele documente: cerere, extras CF care atesta proprietatea asupra imobilului teren/constructie, plan de situatie, taxe.
Certificatul de urbanism eliberat va face referire la documentele care vor insoti cererea de eliberare a autorizatiei de construire (inclusiv acordul coproprietarilor sau vecinilor, dupa caz)

Vedeti dispozitiile Legii nr. 50/1991 -Continutul cadru al documentatiei tehnice D.T. pentru autorizarea executãrii lucrãrilor de constructii, pct. 2.5.6.
2.5.6. Acordul vecinilor, conform prevederilor legale în vigoare, exprimat în formã autenticã, pentru constructiile noi, amplasate adiacent constructiilor existente sau în imediata lor vecinãtate - si numai dacã sunt necesare mãsuri de interventie pentru protejarea acestora -, pentru lucrãri de constructii necesare în vederea schimbãrii destinatiei în clãdiri existente, precum si în cazul amplasãrii de constructii cu altã destinatie decât cea a clãdirilor învecinate.


~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz semnatura autorizatie de constructie Mimi123 Mimi123 Buna ziua Am depus dosarul la primarie pentru o autorizatie de constructie. Dosarul a fost semnat de aproape toti cei care trebuiau sa semneze. Mai trebuia o ... (vezi toată discuția)
Drepturi in curte comuna monidraghici monidraghici Buna ziua.Va rog sa ma ajutati in problema care o am .Locuiesc la casa intro curte comuna, suntem 3 apartamente.Sunt proprietara ap.nr.1, iar ap.nr.2 si nr. 3 ... (vezi toată discuția)
Intabulare jean66 jean66 Buna ziua , as avea o intrebare referitoare la intabularea unei case . Concret, am construit un imobil - casa familiala- in baza unei autorizatii de ... (vezi toată discuția)