avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drepturi in curte comuna
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drepturi in curte comuna

Buna ziua.Va rog sa ma ajutati in problema care o am .Locuiesc la casa intro curte comuna, suntem 3 apartamente.Sunt proprietara ap.nr.1, iar ap.nr.2 si nr. 3 este al aceluias proprietar.Ap.nr.1, al meu, si nr.2 sunt la parter, iar ap.nr.3 este dispus deasupra ap.nr.2.Vecinul meu executa lucrari de constructii si amenajari interioare in cele 2 apartamente, schimbat gol usa principala acces, schimbat geamuri, sistem electric, lasand spatiul comun al demisolului fara electricitate.Doreste sa uneasca cele doua apartamente si sa-si faca mansarda.Mentionez ca nu mi-a cerut acceptul pt. absolut nimic. Acum o saptamana m-am hotarat sa refac tencuiala exterioara a fatadei eu avand 3 geamuri la strada, iar el unul.L-am rugat sa-mi dea o declaratie prin care sa fie de acord cu refacerea tencuielii in conditiile mentinerii culorii casei si a fatadei.Mi-a spus ca eu ar trebui sa-i dau lui acordul pentru schimbarea geamurilor si a constructiei mansardei. Nu sunt de acord cu mansaarda pana nu mi se prezinta un proiect. Ne tot sicanam de o saptamana si nu ajungem la nici un rezultat. Am fost la Primarie, unde mi s-a spus sa depun o reclamatie in acest sens, lui i se va da o amenda si probabil va continua lucrarile.Daca termenul de constructie este mai mare de 2 ani, fapta lui se prescrie.Cui sa ma adresez pentru refacerea tencuielii fatadei casei mele fara acceptul lui? Cum pot sa-l impiedic sa mai construiasaca mansarda lui?
Cel mai recent răspuns: roman111 , utilizator 18:36, 19 Ianuarie 2018
Trebuie sa verificati daca are autorizatie de construire sau modificare imobil. In mod normal prin certificatul de urbanism trebuia sa i se solicite acordul celorlalti locatari privind mansardarea si reparatiile facute la partile comune. Din pacate in contextul in care nu va intelegeti cu acest vecin trebuie sa introduceti o actiune in instanta. Dar verificati latura administrativa, primaria, daca a emis sau nu autorizatie. Disciplina in constructii poate verifica impreuna cu politia locala.


Am fost la Primarie si am depus o cerere in acest sens, de a mi se elibera o copie a autorizatiei de constructie a vecinului, stiu ca sunt acte cu caracter public.Pe site-ul Primariei l-am gasit cu solicitare certificat de urbanism, ceea ce nu tine loc de autorizatie de constructie.Dilema mea este ca daca Primaria imi spune ca are autorizatie de constructie, in ce baza s-a eliberat fara acordul proprietarilor, iar daca nu are Primaria ii va da o amenda, iar el va continua constructia incet pana va avea 2 ani si fapta se prescrie. Singura solutie ar fi instanta, cheltuiala de timp si bani?
Buna ziua. Imi puteti spune pana la urma cum ati procedat cu vecinul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este necesar acordul vecinilor pentru constructia unei mansarde? dorel_craciun dorel_craciun Buna ziua! Ma numesc Craciun Dorel si vreau sa intreb si eu cateva lucruri despre construirea unei mansarde: 1. Este nevoie de acordul vecinilor pentru ... (vezi toată discuția)
Construcție bloc lângă casă. ce condiții trebuie să se respecte? Îmi va fi umbrită aproape toată proprietatea alex.anca alex.anca buna ziua. Stau la casa in Suceava in zona de case. Acum aproximativ un an un dezvoltator imobiliar mi-a cerut aprobarea constructiei unui bloc P+2+M pe ... (vezi toată discuția)
Cum pot opri vecinul de pe calcan sa-si suprainalte casa acoperindu-mi geamul de lumina? Diana Macarascu Diana Macarascu Buna ziua, Casa soacrei mele are calcan cu o alta casa, iar pe acest calcan exista doua geamuri de lumina (din constructia originala 1920, plan cadastral ... (vezi toată discuția)