avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... procura revocata....
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

procura revocata....

Am marea rugaminte de a ma sfatui in ceea ce urmeaza sa va spun...In urma cu 6 ani am dorit sa achizitionez un teren agricol. am platit suma integral dar fiind vorba de o adeverinta nu am putut face un cvc drept urmare intocmindu-se o procura speciala prin care proprietarul imputernicea un cunoscut al meu sa faca toate demersurile in vederea obtinerii titlului, intabulare si apoi vinzarea catre mine. timpul a trecut si m-am trezit ca in momentul in care doream sa intabulez terenul(cu o zi inainte) procura a fost revocata. cu toate acestea am depus documentatia la intabulat dar si imputernicitul si eu am primit notificari de la executor prin care eu trebuia sa accept o oferta reala de plata (suma pe care o platisem acum 6 ani) iar imputernicitul trebuia sa discute si sa innapoieze toate actele proprietarului. prin avocat am refuzat sa ridic suma si aceasta a fost consemnata la cec pe numele meu..am introdus actiune civila impotriva proprietarului si am reusit sa inscriu in cf aceasta dar proprietarul a ridicat documentatia. urmeaza judecata si nu stiu ce sa mai cred!
puteti va rog sa-mi spuneti ce sanse am?? eventual sa ma sfatuiti cum sa procedez?? multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 12:54, 5 Martie 2007
Pai parca spuneati ca aveti avocat, acesta nu va spune cam ce urmeaza?

Spuneti-mi ce actiune ati introdus. Si ce urmeaza? Urmeaza sa se judece cererea dv. si sa obtineti titlu pe teren (in mod normal).

Reveniti cu detalii despre actiune, cum ati obtinut titlul vanzatorului, in ce stadiu este procesul...
Bafta!

P.S. Ma mai intereseaza daca ati mai incheiat vreo chitanta de mana cu proprietarul si ce prevede ea. :-/
Ultima modificare: Luni, 5 Martie 2007
Liliana Gradinaru, Avocat
1. Nu incercati singur ci cu avocat
2. Daca in procura se arata ca mandatarul (cunostinta) trebuia sa vanda NUMAI dvs. si daca in aceeasi procura aparea specificata si suma de bani pe care ati dat-o (o tampenie de act, dar am mai vazut minunatii deastea la viata mea - ca si alte stupizenii de acte pentru care trebuie "sa multumim" notarului) atunci acest act are o natura juridica dubla. Nu este numai o procura (mandata revocabil) ci si o promisiune unilatrerala de vanzare...care se poate transforma in contract de vanzare cumparare prin hotarare judecatoreasca CU conditia ca proprietarul sa mai aiba bunul in patrimoniul sau (sa nu-l fi vandut intre timp altuia).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura de imputerncire pentru intabularea unui teren extravilan ... DanMarinoiu DanMarinoiu Procura de Imputerncire pentru intabularea unui teren extravilan . Pot face o procura de împuternicire pt.intabularea unui teren în extravilan pe care îl ... (vezi toată discuția)
Revocare procura de vanzare sorinnedelcu sorinnedelcu Buna seara! problema mea este legata de revocarea unei procuri de vinzare a unui teren agricol la 2 zile dupa ce a fost autentificata la notar..in ziua x am ... (vezi toată discuția)
Bună seara, acum 20 ani părinții mei au cumpărat o casă ... Cremona88 Cremona88 Bună seara, Acum 20 ani părinții mei au cumpărat o casă la tara împreună cu unele terenuri aflate undeva in afara satului. Pe casa au contract de ... (vezi toată discuția)