avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Revocare procura de vanzare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Revocare procura de vanzare

Buna seara! problema mea este legata de revocarea unei procuri de vinzare a unui teren agricol la 2 zile dupa ce a fost autentificata la notar..in ziua x am fost la notar cu proprietarul care m a contactase cu intentia de a mi vinde 1hectar de teren agricol..am prezentat notarului documentele de proprietate(titlul de proprietate si buletinele)..constatind ca nu avea carte funciara ne am inteles sa fac eu toate demersurile ptr inscrierea la cf si sa inchei vinzarea dupa executarea cadastrului in baza unei procuri de vinzare.pentru acest teren mi a solicitat suma de ...pe care am platit o pe baza unei declaratii autentificate la notar prin care declara ca a primit suma de care reprezinta pretul terenului respectiv ... in acelasi timp.banii au fost numarati in fata notarului si in prezenta a doi martori ..a doua zi dupa incheierea acestor acte am depus lucrarea la ocpi..a treia zi sunt contactat de acesta (de proprietar),spunindu mi ca se afla in notariat unde va revoca procura respectiva daca nu ii mai platesc inca o data pretul terenului ...stiind ca am platit pretul solicitat de acesta in prezenta martorilor din partea dinsului si numarindu I banii in fata notarului am refuzat sa dau curs santajului initiat de acesta fapt ptr care mi a fost revocata procura respectiva...in concluzie ma consider victima unui santaj a unei inselaciuni si a unui abuz la buna credinta..Intrebare: cum as putea sa mi recuperez prejudiciul in acest caz, care ar fi pasii de urmat ,care ar fi institutia careia sa ma adresez..
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:52, 17 Mai 2014
daca explicati mai exact ce acte s-au facut la notar, deoarece nu se prea intelege, procura pentru ce este mai exact?
Ultima modificare: Joi, 15 Mai 2014
manuelasimona, utilizator
Continutul acestei procuri este pentru urmatoarele actiuni:
-mandatarul (eu) va face dovada calitatii mele de proprietar,va plati taxele si impozitele aferente imobilului,va solicita documentatia cadastrala ,va ridica certificatul fiscal cu valoare de impunere de la primarie ,va ridica documentatia cadastrala si incheierea de intabulare,va solicita actele necesare vinzarii,va vinde cui va crede de cuviinta la pretul cel mai avantajos, imobilul descris,va incasa pretul vinzarii,ma va reprezenta in fata notarului public unde va semna contractul de vinzare cumparare..
declaratia contine urmatoarele:
-declar ca am primit de la dl ..suma de ...reprezentind ..contravaloarea imobilului descris.dau prezenta spre a fi depusa oriunde trebuinta o va cere..
Multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

pe care am platit o pe baza unei declaratii autentificate la notar prin care declara ca a primit suma de care reprezinta pretul terenului respectiv


Bine macar ca v-a dat declaratie ca a primit banii pe teren. In loc sa faceti incheiati o promisiune de vanzare, ati preferat varianta imputernicirii.. acum va trebui sa il actionati in judecata ca sa obtineti o hotarare care sa tina loc de act de vanzare cumparare.
sau sa ii cereti banii inapoi pt teren.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune pentru un teren intravilan liana1963 liana1963 Va rog sa imi spuneti daca pentru iesirea din indiviziune trebuie autorizata o persoana sa depuna in numele proprietarului acte la cadastru , pentru ca ... (vezi toată discuția)
Valabilitate procura pentru vanzare? alexberi alexberi Pentru o Procura de Vanzare, exista o limitare a dreptului de valabilitate? Procura este inregistrata la notar si prin ea Vanzatorul mandateaza o persoana ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, drept de proprietate, am ... nicolaect nicolaect buna ziua, transfer drept de propritate: teren extravilan am o \'procura speciala\' semnata de catre vinzator si autentificata de notar in 2007. in procura ... (vezi toată discuția)