avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere notari
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere notari

Bună ziua! Vă rog să-mi răspundeţi la următoarea întrebare: dacă sunt absolvent al facultăţii de drept- specializarea ştiinţe juridice şi timp de 10 am ocupat funcţia de şef serviciu stare civilă, pot participa la concursul de admitere în profesia de notar public, fără a fi necesar stagiul de 2 ani? ªtiu pe cineva care a îndeplinit aceleaşi condiţii şi este notar definitiv.
Cel mai recent răspuns: prosecuter_badboy , utilizator 09:37, 1 Mai 2010
Pentru a dobândi calitatea de notar public se cer a fi îndeplinite conditiile prevăzute de Legea notarilor publici si a activitatii notariale, nr. 36/1995.

Examenul sau concursul pentru ocuparea locurilor vacante de notari publici se organizează în conformitate cu Regulamentul adoptat în acest sens.

Sunt doua modalitati pentru accederea in functia de notar public:
- dupa efectuarea stagiaturii de 2 ani, care se finalizeaza prin examen;
- dupa verificarea cunostintelor, prin concurs, a celor care au vechime de minim 5 ani intr-o profesie juridica.

Notarul public poate fi cel care îndeplineste urmatoarele conditii:
- are numai cetatenia româna si domiciliul în România si are capacitate de exercitiu a drepturilor civile;
- este licentiat în drept - stiinte juridice - sau doctor în drept;
- nu are antecedente penale;
- se bucura de o buna reputatie;
- cunoaste limba româna;
- este apt din punct de vedere medical pentru exercitarea functiei;
- a îndeplinit timp de 2 ani functia de notar stagiar si a promovat examenul de notar public sau a exercitat timp de minim 5 ani functia de notar, judecator, procuror, avocat sau o alta functie de specialitate juridica si dovedeste cunostintele necesare functiei de notar public.
Accesati: [ link extern ]
Pe mine ma intereseaza daca se considera vechime in specialitate cei 10 ani in care am exercitat functia de sef serviciu.
daca v-ati angajat cu diploma de bacalaureat, normal ca nu se ia in considerare...insa daca sunteti consilier juridic si detineti functia de sef serviciu, e logic ca da.
Am ocupat funcţia de şef serviciu prin concurs, după absolvirea facultăţii. Problema mea este că în cartea de muncă este trecut şef serviciu, nu consilier juridic. Cum demonstrez vechimea în specialitate juridică? Condiţiile de studii din fişa postului necesare ocupării funcţiei sunt: studii juridice absolvite cu diploma de licenţă. Este asta suficient?

Alte discuții în legătură

Vechime in profesii juridice, inainte de a obtine licenta? COSTACHE AURORA COSTACHE AURORA Doresc sa supun atentiei dumneavoastra urmatoarea situatie: sunt angajata de mai bine de un an de zile ca si consilier juridic angajata cu contract de munca in ... (vezi toată discuția)
Cum pot deveni notar? Gabi-Liliana Gabi-Liliana Ce trebuie sa fac pentru a deveni notar? Am studii superioare juridice, dar nu stiu ce trebuie facut mai departe. Va multumesc. (vezi toată discuția)
Studii necesare pentru a detine functia de secretar al unei comune ContSters366526 ContSters366526 Am absolvit facultatea de zootehnie si urmez un master in administratie publica, pot detine functia de secretar al unei x comune?Mentionez ca momentan detin ... (vezi toată discuția)