avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj, postnatal si prenatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj, postnatal si prenatal

buna ziua am o nelamurire.Sunt insarcinata in 3 luni jumatate si sunt in somaj dupa terminarea liceului.dak nu am lucrat inainte pot beneficia de postnatal sau prenatal? Ce ar tebui sa fac pt a putea benefia de acest ajutor?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:17, 27 Aprilie 2010
Daca sunteti inca in somaj cad ar trebui sa intrati in prenatal (cu maxim 83 de zile inaintea nasterii), puteti beneficia de concediul pre-postnatal si apoi sa intrati in CIC.
Totusi banuiesc ca ati intat in somaj undeva in vara si ca somajul dvs este pe terminate.
1. OUG 148/2005 spune, la art.1(2) ca in cele 12luni premergatoare nasterii, necesare pentru a beneficia de CCC pana la 2 ani si indemnizatia aferenta, intra si perioada in care mama:
m) urmează cursurile de zi ale învăţământului preuniversitar şi universitar, organizat potrivit legii, frecventate fără întrerupere. Sunt exceptate de la această obligaţie persoanele care au întrerupt cursurile din motive medicale.

2. In Normele de aplicare nu se mai regaseste aceasta prevedere dar eu spun ca aveti dreptul la CCC si indemnizatie daca cele 12 luni sunt formate din: perioada in care ati fost eleva, perioada de somaj si perioada de concediu de maternitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj miha_blondi miha_blondi daca am terminat liceul si am 6 luni somaj,pot sa intru in postnatal din somaj (vezi toată discuția)
Studenta insarcinata melindaanab melindaanab Am terminat anul 6 de medicina in iunie 2012 , am examenul de licenta in septembrie 2012 si o sa incep sa lucrez in spital in ianuarie 2013. Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pt cresterea copilului Anca_87 Anca_87 Am auzit ca mai nou se da indemnizatie si pentru mamele care urmeaza masteratul. Situatia mea e cam asa: in 13 iulie 2010 am licenta, iar dupa absolvirea ... (vezi toată discuția)