avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Studenta insarcinata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Studenta insarcinata

Am terminat anul 6 de medicina in iunie 2012 , am examenul de licenta in septembrie 2012 si o sa incep sa lucrez in spital in ianuarie 2013. Intrebarea mea este ca daca in perioada iunie-septembrie 2012 mai sunt studenta, si daca ma angajez la o firma in perioada septembrie-ianuarie pot beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului.Mentionez ca o sa nasc in aprilie 2013.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:36, 21 August 2012
1. OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor spune ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului si eligibile pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil ( CC)C sunt luate in calcul si perioadele in care persoana care solicita CCC este in una sau mai multe din urmatoarele situatii:

- a beneficiat de indemnizatie de somaj, stabilita conform legii;

- a fost in concedii medicale sau in concediu de maternitate;

- frecventeaza, fara intrerupere, cursurile de zi ale invatamantului preuniversitar sau, dupa caz, universitar la nivelul studiilor universitare de licenta ori de master, precum si ale invatamantului postuniversitar la nivel de masterat, organizate potrivit legii, in tara sau in strainatate, intr-un domeniu recunoscut de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, cu exceptia situatiei de intrerupere a cursurilor din motive medicale;

- se afla in perioada de 60 de zile de la finalizarea cursurilor invatamantului obligatoriu sau, dupa caz, de la absolvirea cursurilor de zi ale invatamantului preuniversitar, universitar la nivelul studiilor universitare de licenta sau de master si postuniversitar la nivel de masterat, organizate potrivit legii, cu sau fara examen de absolvire, in vederea angajarii ori, dupa caz, trecerii in somaj, calculate incepand cu data de 1 a lunii urmatoare finalizarii studiilor;

- se afla in perioada cuprinsa intre absolvirea cursurilor de zi ale invatamantului medical superior, organizat potrivit legii, cu examen de licenta organizat in prima sesiune, si inceperea primului rezidentiat dupa absolvire.

2. Daca veti naste in aprilie 2013 inseamna ca periaoda de 12 luni premergatoare nasterii este formata din lunile mai 2012 - aprilie 2013.

3. - Imediat dupa absolvire, in termen de 60 de zile, inainte de sustinerea licentei, trebuia sa va inregistrati la Agentia de Somaj si dupa scurgerea celor 60 de zile ati fi putut beneficia de indemnizatie de somaj si in somaj fiind ati fi putut beneficia de concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) si apoi de CCC.
- Incercati si acum la Agentia de Somaj de care apartineti cu domiciliul sa vedeti daca va mai puteti inregistra acolo.


4. Daca nu veti beneficia de rezidentiat va puteti angaja cu contract individual de munca.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil adinahn adinahn Va rog sa mi spuneti daca termin cursurile la zi de licenta pe 5 august 2012 si voi naste pana pe 10 septembrie iar la sfarsitul lunii ma voi inscrie la master ... (vezi toată discuția)
Concediu de cresterea copilului familistu familistu buna ziua o persoana care in perioada ianuarie - septembrie 2009 a beneficiat de ajutor de somaj, iar in perioada decembrie 2012 pina in prezent angajat, ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru ccc, mama studenta Schwarzv Schwarzv Buna ziua, sunt in ultimul an de facultate la o universitate de stat, si sunt gravida in 7 saptamani. Voi naste chiar inainte de examenul de licenta( o voi da ... (vezi toată discuția)