avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj

daca am terminat liceul si am 6 luni somaj,pot sa intru in postnatal din somaj
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:03, 23 Aprilie 2010
1. Cred ca va referiti la indemnizatia pentru concediul de crestere a copilului pana la varsta de 2 ani.
2. Daca este asa trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii sa fiti in urmatoarele situatii, prevazute de OUG 148/2005, art.1(2):
b) au beneficiat de indemnizatie de somaj, stabilita conform legii;
m) urmează cursurile de zi ale învăţământului preuniversitar şi universitar, organizat potrivit legii, frecventate fără întrerupere. Sunt exceptate de la această obligaţie persoanele care au întrerupt cursurile din motive medicale.
3. Pentru a va incadra in aceste perioade s-ar putea sa aveti nevoie de o prelungire a perioadei de somaj si aceasta se poate face cu un certificat de concediu medical.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj, postnatal si prenatal koka4you koka4you buna ziua am o nelamurire.Sunt insarcinata in 3 luni jumatate si sunt in somaj dupa terminarea liceului.dak nu am lucrat inainte pot beneficia de postnatal sau ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copilului rus_ionela rus_ionela daca sunt studenta la idd beneficiez de indemnizatie (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copilului loredana08 loredana08 sunt eleva la seral, dar am continuat fara intrerupere de la terminarea scolii de arte si meserii. beneficiez chiar si de alocatie. sunt insarcinata si as dori ... (vezi toată discuția)