avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale agentie de turism
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

agentie de turism

Buna ziua !
As vrea sa imi deschid o agentie de turism si am cateva nelamuriri:
1. daca eu sunt asociat unic la firma si am si brevetul de turism, cum pot depune la dosarul pt licenta contractul celui care detine brevetul (deci al meu) in conditiile in care nu ma pot angaja la firma mea? As vrea alta solutie decat aceea de a mai lua un asociat in firma.
2. Sediul agentiei va diferi de cel al firmei si va fi intr-un apartament de bloc. Am nevoie de acordul vecinilor?

Va multumesc !

Irina
Cel mai recent răspuns: anca_diana , utilizator 19:51, 19 Martie 2007
Raspuns pentru punctul 2
Cred ca te referi la punctul de lucru, care va avea alta adresa, fata de sediul firmei. Conform Legii nr.114/1996, republicata, cu modificarile ulterioare, schimbarea destinatiei locuintei si/sau spatiului cu alta destinatie in cladirile colective se poate face cu acordul asociatiei de proprietari si, in mod obligatoriu, cu acordul proprietarilor direct afectati, cu care ap. respeciv se invecineaza pe orizontala si verticala. Prin urmare, daca agentia va functiona intr-un imobil colectiv, cu mai multe locuinte, ai nevoie de aceste acorduri pentru functionare.
Te rog sa-mi spui cum pot sa pun si eu niste intrebari pe forum, ca nu am reusit? M-ar interesa, daca stie cineva, ce autorizatii sunt necesare pentru efectuarea activitatii de dezinsectie, dezinfectie si deratizare, la persoane fizice, juridice si/sau institutii publice. Multumesc!
Multumesc pentru raspuns Mirela.
Intrebari poti pune daca pe duci pe topicul general "Societati comerciale" de exemplu si apoi la subiect nou.

Irina
Multumesc, Irina. Bafta!
Buna,

Din cate inteleg eu din legea 441/2006 (care modifica si completeaza legea 31/1990 cu nenumaratele modificari si completari ulterioare), asociatul unic al unei srl poate fi salariat al acesteia, cu conditia sa nu aiba calitatea de administrator al firmei. Deci poti numi un alt administrator (in cazul in care tu esti si administrator), devii salariat al societatii si poti demara toate actiunile privind obtinerea licentei de turism pentru agentie.
Mult succes,

Cristina
Nu sunt la curent cu ceva reglementari speciale privind agentiile de turism, dar ceea ce nu prea vrea sa priceapa logica mea (putand fi evident contrazisa de "logica" juridica cu texte legale exprese, chiar daca ar fi aberante) este: de ce as putea sa depun un contract cu un salariat detinator de brevet si n-as putea sa depun in locul lui o dovada din care sa rezulte ca asociatul este si detinator al brevetului??

Tocmai am intregistrat o SC cu activitate scoala de pilotaj si n-am angajat nici un pilot, am depus dovezi ca unul din asociati detine licente ...e instructor de zbor...si alte asemenea...

A....nu i-am intrebat si pentru cazul in care am fi angajat si niste "parasute" cam ce licente ne-ar trebui....
Ultima modificare: Miercuri, 14 Martie 2007
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

Infiintarea unei agentii de turism kangdanlin kangdanlin buna ziua, as vrea sa stiu , cam cat ar costa infiintarea unei agentii de turism, si cam cat timp dureaza toate procedurile de infiintare! am in vedere o ... (vezi toată discuția)
As dori sa imi deschid o agentie turism samire07 samire07 As dori sa imi deschid o agentie de turism dar care sa nu aiba un birou pentru lucrul cu publicul prefer sa lucrez pe internet.Este posibil si care sunt ... (vezi toată discuția)
Profesia mea! Tynutyk Tynutyk Am o rugaminte la dumneavoastra, sa ma lamuriti si pe mine cu o problema. Am terminat anul acesta facultatea de \"Economia turismului intern si ... (vezi toată discuția)