avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale varianta cea mai bune e...?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

varianta cea mai bune e...?

Intentionez sa-mi deschid un mic magazinas. Nu am inca firma si nu stiu ce tip de persoana juridica sa aleg. Am inteles ca cele mai uzitate sunt PFA, Asoc. Familiala si SRL. Care ar fi avantajele/dezavantajele pt fiecare din ele?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriel Iliescu , Consilier juridic 21:05, 4 Mai 2010
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca doriti sa va deschideti un magazin mixt in care sa vindeti produse alimentare si nealimentare puteti opta pentru persoana fizica autorizata(PFA). O constituiti singur si tineti contabilitatea in partida simpla(declarati la organul fiscal cam cat estimati ca veti avea cifra de afaceri si vi se lua doar impozitul de 16% anul urmator sau platiti anticipat).Primiti informatii exacte in legatura cu aceasta la finante. Daca doriti o intreprindere individuala(II) este exact la fel cu posibilitatea de a angaja o persoana sa faca altceva fata de ceea ce veti face dvs. Intreprindere familiala(IF) la fel dar va asoaciati cu cineva din familie. Ca societate comerciala puteti sa aveti mult mai multe obiecte de activitate, sa desfasurati mai multe activitati in acelasi timp, sa angajati , sa deschideti puncte de lucru.Din toate acestea rezulta ca si contabilitatea va fi mai complicata , cu mai multe hartii dar si cu impozitul forfetar.
In ultima perioada cea mai uzitata este forma PFA.,care necesita contabilitatea in partida simpla,impozit 16%
Se aude ca guvernantii vor sa modifice impozitul pe profit de la 16 % la 25 %. Poate nu o vor face pentru ca toate persoanele juridice vor avea de suferit.
Reprezentantii FMI care dau tonul la modificarile legislative, au accentuat ca nu urmeaza a se majora impozitul pe profit
Chiar acum citeam pe avocatnet.ro: " FMI a cerut Guvernului majorarea cotei unice la 20% si a TVA-ului la 24% ".
Cu toate acestea, sa speram ca macar ai nostri se gandesc si la noi, ca altii oricum nu fac.

Alte discuții în legătură

Diferenta dintre asociatie familiala , persoana fizica sau s.r.l. d807 d807 buna as dori mai multe explicatii despre ce ar fi mai bine sa fac , si care ar fi diferenta intre ele va multumesc (vezi toată discuția)
Pfa si srl ContSters87904 ContSters87904 Ce avantaje si dezvantaje prezinta un SRL si un PFA? (vezi toată discuția)
P.f.a sau srl? solomcarmendamiela solomcarmendamiela am autorizatie de artificier, doresc sa-mi deschid o afacere in acest sens ( participare la festivitati, nunti, etc. cu jocuri de arificii).Am actele necesare ... (vezi toată discuția)