avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

buna ziua tuturor.Sunt casatorit de 10 ani si avem un copil de 4 ani jumate. Am ajuns din pacate in situatia sa divortam, divort pe care l-am inaintat in ianuarie anul acesta. Sotia nu ma lucreaza de 5 ani si nici nu vrea sa lucreze #-o (cel putin pana acum).Toate veniturile din casa eu le aduc. Am o firma de consultanta iar salariul este minim pe economie. Avem un apartament luat pe credit ipotecar acum 2 ani unde rata este de 450 eur. La ce pot sa ma astept in urma divortului (partaj...etc). Eu am vrut sa cer copilul dar avocata m-a sfatuit ca nu am nici o sansa sa-l obtin.De cand am bagat divortul a izolat copilul total de mine, nu-i da sa manance nimic din ce-i cumpar,nici haine ,iar la jucarii i-a interzis sa primeasca vre-o jucarie de la mine :((. I-a bagat in cap copilului ca eu am batut-o (desi in viata mea nu am dat in cineva). Nu-l lasa sa stea cu mine, toata ziua sta pe la maica-sa, acasa vine numai sa doarma. Cu forta nu vreau sa iau copilul nici sa-l scot la plimbare ca abia asteapta sa apara vre-un motiv de scandal, iar eu nu vrea scandal in fata copilului. Nu stiu ce face cu copilul dar la varsta lui are 15 kg cu ambalaj cu tot. Am avut prima infatisare unde s-au stabilit martorii si s-au cerut adeverintele de venit la dosar, unde ea a cerut instantei sa solicite de la administratia financiara bilantul societatii mele dar nu a pomenit nimic ca ea nu are nici un venit sa intretina copilul. Cam cat poate dura un astfel de proces? Pot obtine copilul? Din punctul meu de vedere clar copilul va avea o viata mai linistita cu mine din toate punctele de vedere: educatie, emotional si financiar. La partaj cum se procedeaza cu apartamentul deca e pe credit ipotecar? Eu sunt titular si ea codebitor, eu am suportat toate ratele iar rata e atat de mare incat ea la experienta care o are nu va obtine un salar de asa natura incat sa acopere jumatate din rata. In acest moment ca sa reusesc sa stau cat de cat cu copilul (adica 15 min tot la 2 zile) sponsorizez gradinita si educatoarele ma lasa sa stau cu el sa mai povestim.
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Bordea , Avocat 13:34, 7 Mai 2010
eu zic sa vorbiti cua vocata dvs ca tot ati platit o sa faca toate diligentele sa va obtina copilul spre crestere si educare.. se poate desi e mai greu
nu e imopsibil
bafta
Sa nu spuneti niciodata,"nu se poate"fara sa incercati ceva.De aceeasi parere cu colegul avocat Petre.Faceti diligente, si cu siguranta, justitia nu va fi oarba.
daca este nevoie, schimbati si avocata; gasiti pe cineva mai increzator care sa va reprezinte. este mai greu, e adevarat, dar nu imposibil.
referitor la apartament, daca numai dvs aveti venituri si apartamentul este luat cu credit, este in sarcina sotiei sa dovedeasca cum va putea sa plateasca rata, daca doreste sa obtina apartamentul.
urmeaza sa am expertiza de la autoritatea tutelara. *Ce este aceasta? se face corect sau formal doar ca sa fie la dosar si sa apere interesul mamei in procesul de divort?
divortati si platiti pensie/
partajul se discuta dupa divort.

Alte discuții în legătură

Dupa divort, lucrurile merg prost DANCAPITAN65 DANCAPITAN65 Dragi prieteni, Am divortat la sfarsitul anului trecut iar cei 2 copii minori au ramas in ingrijirea sotiei care s-a angajat sa le asigure tot ceea ce au ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj la notar cosma_irina cosma_irina Buna ziua, As dori sa va adresez o intrebare. Urmeaza in curand sa divortez. Impreuna cu sotul detin un apartament pentru care mai avem 10 ani de ... (vezi toată discuția)
Rugaminte - divort Emil27 Emil27 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns.Sunt casatorit de 16 ani,am un baiat de 15 ani, insa vreau sa divortez, am mers cu sotia la un ... (vezi toată discuția)