avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... executor
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

executor

Buna seara!
In luna feb o SC a fost obligata prin hotarare de judecatorie sa plateasca o suma de bani unei terte persoane. Sa facut recurs in termenul legal de catre SC respectiva si sa asteptat termenul de recurs. Dar nu a mai venit. Dar a venit un executor care mia prezentat hotararea de la judecatorie ca fiind definitiva si irevocabila data de catre tribunal. Motivul ar fi neprezentare la recurs ca netimbrat. In hotatarea definitiva de la tribunal pe care mia prezentat-o executorul am observat ca nr apartamentului la care eu trebuia sa fiu citata era gresit. In concluzie eu nu m-am putut prezenta la instanta pentru a-mi sustine recursul deoarece citatia nu a ajuns la mine. Astazi am aflat de la banca ca executorul nea poprit toate conturile. SE MAI POATE FACE CEVA?
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 21:40, 4 Mai 2010
Puteti face contestatie la executare si de asemenea sa faceti contestatie in anulare la hotararea tribunalului, avand in vedere ca nu ati fost legal citat si procedura a fost viciata.
da,dar cum dovedeste ca nu a ajuns citatia?la dosar o sa gaseasca ca a fost citat legal
Ultima modificare: Marți, 4 Mai 2010
Cristina Voicu, Avocat
Este bine de stiut care-a fost obiectul actiunii deoarece hotararile definitive pronuntate in comercial sunt executorii
Daca pe citatie scrie o adresa, alta decat adresa sediului debitoarei, atunci procedura de citare este viciata si doar din eroare s-a considerat ca este indeplinita. Se va introduce o contestatie in anulare in temeiul art. 317 alin. 1 pct. 1 C.pr.civ. daca partea nu s-a prezentat in fata instantei nestiind termenul de judecata nefiind corect citata.
Contestatia in anulare se va introduce la instanta de recurs care a pronuntat sentinta viciata. Avand in vedere ca s-a inceput executarea silita a debitoarei in temeiul acelei hotarari irevocabile, contestatia se va depune la instanta de recurs in termen de 15 zile de la primirea somatiei sau de la primul act de executare daca executarea se face fara somatie sau, dupa caz, de la data comunicarii ori instiintarii privind infiintarea popririi, conform art. 401 alin. 1 lit. b sau c C.pr.civ. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

S-a constatat perimarea actelor din dosarul executional- cale de atac? remusul remusul Din anul 2007 am un dosar executional pe rol cu privire la evacuarea unor persoane care imi ocupa in mod abuziv locuinta (nu au nici un act, nimic la mana ca ... (vezi toată discuția)
Recurs prin incheiere wap54 wap54 Explicati-mi ce inseamna recurs prin inchiere, dupa fondul castigat, a urmat recurs, facut nu de noi ci de partea pe caream reclamat-o, recursul a fost ... (vezi toată discuția)
Schimbarea titlului in cadrul contestatiei la executare bcory bcory In cadrul unei executari silite pornite pe baza unei hotarari definitive (data de Tribunal) si devenita irevocabila prin decizia Curtii de Apel, se formuleaza ... (vezi toată discuția)