avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită schimbarea titlului in cadrul contestatiei la executare
Discuție deschisă în Executare silită

schimbarea titlului in cadrul contestatiei la executare

In cadrul unei executari silite pornite pe baza unei hotarari definitive (data de Tribunal) si devenita irevocabila prin decizia Curtii de Apel, se formuleaza contestatie la executare de catre partea adversa (se admite contestatia, la Judecatorie, se schimba hotararea definitiva data de Tribunal in baza careia s-a pornit executarea silita), se face recurs la Tribunal (inainte de judecare se respinge cererea de recuzare a judecatorilor fiind acceasi care au pronuntat hotararea definitiva de la Tribunal si apoi se respinge recursul ca nefondat - culmea de acelasi complet care s-a pronuntat in hotararea definitiva data de Tribunal in baza careia s-a pornit executarea.
Astept o interpretare a acestei spete pe care cel putin din punct de vedere al logicii firesti nu o inteleg.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:54, 26 Martie 2008
Pai cum sa schimbi in contestatie titlul, adica hotararea executabila? :O Nu inteleg...
Completul era chemat sa se pronunte cu privire la altceva decat in fond si sunt de acord ca nu erau de recuzat, dar cu schimbarea hotararii... nu inteleg, in ce sens?
schimbarea consta in faptul ca instanta a admis sulta in valoare de x RON (la o expertiza din 98) incepand cu data la care a devenit executorie (adica 2006)
in hotararea executorie (de la apel- Tribunal2006) se mentiona "sulta corespunzatoare cotei de x din imobil", iar in hotararea de fond (de la Judecatorie 2001 in baza expertizei din 1998) se mentiona: "sulta in valoare de x RON".
Sper sa fii fost explicit
Pai vad ca sulta aia era admisa dreja de instantele de fond... Sau nu inteleg eu. :O
bcory a scris:

In cadrul unei executari silite pornite pe baza unei hotarari definitive (data de Tribunal) si devenita irevocabila prin decizia Curtii de Apel, se formuleaza contestatie la executare de catre partea adversa (se admite contestatia, la Judecatorie, se schimba hotararea definitiva .


Asa ceva nu se poate!! O instanta investita cu o contestatie la executare nu poate sa repuna in discutie o hotarare definitiva si irevocabila pentru ca ar incalca puterea de lucru judecat.
In contestatia la executare se pot pune in discutie actele de executare dar nu hotararea insasi care constituie titlu executor. (daca ea e emisa de o instanta si nu de un alt organ).

Ori e ceva ce nu reusiti dvs. sa ne povestiti... ori as fi curioasa sa stiu la care cucuieti din deal v-ati judecat.

Corect, iar din ultimul post al omului nici nu am inteles concret ce s-a schimbat, nu prea mi se parea... Mi se pare strigator la cer!!! :O
Chiar, unde s-a judecat aceasta contestatie?

Alte discuții în legătură

Contestatie in anulare bcory bcory Descriere speta: se finalizeaza in proces de partaj succesoral prin hotarare definitiva si irevocabila (curtea de apel) care mentioneaza in motivarea sentintei ... (vezi toată discuția)
Executare incurcata sau nu rosu gheorghe rosu gheorghe Am pierdut un proces si instanta de fond, printr-o hotarare definitiva dar nu si irevocabila, a stabilit (la cererea partii adverse) ca trebuie sa dau o suma ... (vezi toată discuția)
Se poate cere incuviintarea executarii silite la o hotarare data in prima instanta, cu drept de apel? Adrian_MG Adrian_MG Se poate cere incuviintarea executarii silite la o hotarare data in prima instanta, cu drept de apel, dupa procedura veche? De mentionat este faptul ca ... (vezi toată discuția)