avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... grad de handicap / pensie de invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

grad de handicap / pensie de invaliditate

Buna ziua. In cazul in care o persoana cu certificat de incadrare in grad de handicap :grav + asistent personal , cod handicap 8,valabilitate :12 luni, depune dosarul pentru pensie de invadilitate primeste tot gradul grav+a.p ?? (bineinteles renuntand la asistentul personal de la handicap). In cazul in care nu primeste acelasi grad este indreptatita sa depuna o contestatie??
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 16:25, 5 Mai 2010
Inainte de a solicita casei de pensii sa emita o decizie de pensie de invaliditate, trebuie sa va adresati comisiei de expertiza medicala, comisie care va emite o decizie medicala.

Pensiile de invaliditate sunt de gradul I, gradul II si gradul III.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate pentru persoane incadrate in grad de handicap dritaS dritaS Buna ziua, Ieri am stat de vorba cu cineva a carei fice este incadrata cu handicap grad I (schizofrenie) si mi-a spus ca de curand i-a intocmit dosar pentru ... (vezi toată discuția)
Am depus dosarul pentru pensie de urmas pentru o persoana cu ... mihaistoica202 mihaistoica202 Am depus dosarul pentru pensie de urmas pentru o persoana cu handicap a carui sunt tutore legal, prin decizie judecatoreasca definitiva. Am fost sunat astazi ... (vezi toată discuția)
Pensionar gr. 1 invaliditate - handicap accentuat ccostras ccostras Pentru o persoana iesita la pensie din MAI in 2001 ca pensionar gr 1 de invaliditate(cancer osos cu amputatie picior de deasupra genunchiului, probleme ... (vezi toată discuția)