avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Debransare gaz la centrala de bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Debransare gaz la centrala de bloc

Buna ziua,

Am nevoie de sfatul dvs:

Am cumparat de curand un apartament intr-un bloc nou care are centrala de bloc. De cateva zile s-a taiat gazul la centrala pe motiv de restanta a catorva vecini mai mult de 3 luni, lasandu-ne fara apa calda.
Presedintele asociatiei de proprietari spune ca a sunat pe toti restantierii. S-au achitat o parte din bani, nu stiu cat dar nu toti.
Am intrebat cand va fi rebransarea la gaz si presedintele spune ca asteapta sa achite toti, nu mergem pe suma minima pt ca apoi iar nu platesc.
Intentia este sa ii dea in judecata pe cei care nu vor achita.
Intrebarea mea ar fi ce pot sa fac pt a rebransa gazul cat mai repede? Este normal sa asteptam o perioada nedefinita doar pentru ca vor sa dea o lectie restantierilor?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: cathy1220 , utilizator 08:57, 7 Mai 2010
Legislatia asociatiilor de proprietari nu prevede si nu acorda autoritate presedintelui de asociatie de a solutiona astfel de situatii,prin debransarea de la reteaua publica de furnizare gaze.
Nu este legala si constituie abuz ,masura debransarii de la instalatia de utilitati,prin care se restrictioneaza si se ingradeste dreptul de utilizare utilitati ,in special de catre proprietarii buni platnici
faceti o sesizare scrisa catre comitetul executiv in care sa reclamati aceasta actiune a presedintelui, atentionindu-l ca este ilegala actiunea lui, pentru recuperarea datoriilor avind alte instrumente legale la dispozitie, nu privarea bunilor platnici de un serviciu atit de util.
ce face daca unul pleaca din tara mai multe luni si nu lasa pe nimeni sa-i plateasca darile ? lasa proprietarii atitea luni fara apa calda si caldura ???
Ultima modificare: Joi, 6 Mai 2010
ContSters62736, utilizator
Va propun si un alt mod de a privi situatia. Presedintele, comitetul, administratorul incearca sa adune banii de la restantieri pentru ca nu s-au achitat facturile de gaz catre furnizor. Avand facturi restante de 3-4 luni, furnizorul a oprit gazul pentru tot blocul pentru ca nu are posibilitatea opririi la fiecare apartament si pentru ca are contract cu asociatia si nu cu fiecare proprietar.
Solutii imediate si apoi de viitor:
- sa se insiste la proprietarii restantieri sa achite restantele
- sa se mearga la furnizor pentru esalonarea restantelor si incheierea unui angajament, deschizand astfel imediat gazul
- sa se actioneze restantierii in instata
- sa se mareasca fondul de rulment pentru ca asociatia sa aiba rezerve
- sa se instaleze conducte si robineti pentru apa calda pe fiecare apartament pentru a se putea opri apa individual, in viitor
- ............
Sumele aferente proprietarilor rau platnici sunt mentionate in lista lunara de plata intreetinere.
Solutia adoptata in cazul mentionat de autorul topicului este netemeinica si situeaza presedintele in afara dispozitiilor in vigoare
Solutie de compromis,legal acceptata, este nu ,restrictionarea dreptului la servicii achitate la zi in cazul proprietarilor buni platnici,ci utilizarea de sume financiare din fondul de rulment al proprietarilor rau platnici
Va multumesc tuturor pt raspunsuri, imi sunt foarte utile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debransare rau-platnici de la utilitati te055 te055 Locuiesc intr-un imobil cu contorizare separata pentru fiecare apartament a apei calde, apei reci si incalzirii. Imobilul are centrala proprie. Sunt multi ... (vezi toată discuția)
Dreptul la apa calda sau la apa rece Badeaic Badeaic buna ziua! fac parte dint-o asociatie de locatari in care sunt cuprinse doua scari de bloc. apa rece ne este furnizata de apanova, iar cea calda de catre ... (vezi toată discuția)
Blocuri debransate datorita restantelor asociatiei Petre Buju Petre Buju În Suceava,SC TERMICA SA a luat măsura(şi a transpus-o în practică)debranşării de la căldură şi apă caldă întreaga asociaţie de ... (vezi toată discuția)