avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... debransare rau-platnici de la utilitati
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

debransare rau-platnici de la utilitati

Locuiesc intr-un imobil cu contorizare separata pentru fiecare apartament a apei calde, apei reci si incalzirii. Imobilul are centrala proprie.
Sunt multi restantieri la intretinere cu sume mai mari decat fondul de rulment achitat.
Contractul de furnizare cu distrigaz, prevede debransarea imobilului in caz de neplata dupa ziua 36 de la emiterea facturii. Contractul cu apa nova prevede debransarea imobilului dupa ziua 45. Cred ca asociatia poate decupla pe cei care nu au platit intretinerea conform clauzelor contractuale cu furnizorii, fara a mai actiona in instanta debitorii.
S-a votat debransarea in AG a proprietarilor, cu toate acestea presedintelui ii este frica sa o faca. Datoriile au ajuns la o valoare mai mare decat fondul de rulment achitat, riscul de debransare a imobilului este iminent.
Multumesc pentru informatii
Si daca debransarea imobilului va avea loc, presedintelui ii va trece frica?.:O
te055 a scris:

Locuiesc intr-un imobil cu contorizare separata pentru fiecare apartament a apei calde, apei reci si incalzirii. Imobilul are centrala proprie.
Cred ca asociatia poate decupla pe cei care nu au platit intretinerea conform clauzelor contractuale cu furnizorii, fara a mai actiona in instanta debitorii.
S-a votat debransarea in AG a proprietarilor, cu toate acestea presedintelui ii este frica sa o faca.

In conditiile in care exista bransamente individuale,nu se justifica debransarea de catre asociatia de proprietari,care nu este parte in respectivele contracte de furnizare servicii publice
Presedintele de asociatie ,conform art 50 din L nr 230/2007
are dreptul de a actiona in justitie pe orice proprietar care se face vinovat de neplata cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari mai mult de 90 de zile de la termenul stabilit
Imobilul are centrala proprie; produce apa calda, caldura, o distribuie individual catre fiecare apartament. Nu este vorba de bransamente individuale cu furnizorul extern. Este vorba de contorizari pe fiecare component : apa rece, calda, caldura.
Asociatia imparte consumul de gaze in functie de consumul de apa calda, caldura.
te055
te055 a scris:

Cred ca asociatia poate decupla pe cei care nu au platit intretinerea conform clauzelor contractuale cu furnizorii, fara a mai actiona in instanta debitorii.

Sigur ca puteti sa-i decuplati pe restantieri. Presupun ca hotararile luate in adunarea generala au fost afisate sa le cunoasca toti proprietarii.
Daca nu, afisati imediat la fiecare scara, la afisier un extras cu hotararile luate in adunarea generala care sa cuprinda si debransarea.
Stabiliti apoi in sedinta de comitet un termen de maxim 10 zile in care proprietarii sa vina sa-si achite datoriile. Afisati si aceasta decizie a Comitetului executiv.
Dupa trecerea acestui termen de 10 zile treceti la debransarea restantierilor.
Asa sunteti impacati sufleteste ca ati incercat, ati anuntat, ati mai pasuit si neavand alta solutie ati trecut la aploicarea hotararii adunarii generale.
Imediat procedati si la deschiderea de actiuni in instanta pentru restantieri.
Incepeti cu cei care au sumele cela mai mari.
Ma aflu in aceasta situatie si eu , stau la un bloc ANL cu centrala de scara care produce caldura si apa calda . In bloc sunt 35 de familii care in acest moment sunt private de gaz metan (Eon a inchis robinetul si l-a sigilat) . Sunt 3 familii care au peste 1500 RON datorie la asociatie fiecare si cu inca 2 care se apropie de 1000 RON . Eu fac parte din comitetul executiv al asociatiei de locatari (asociatia este la blocuri ANL )
Am cateva intrebari daca ar vrea cineva sa imi rasunda .
1. Asociatia de locatari poate da in judecata restantierii ? Din ce am citit pe forum se pare ca nu dar vreau sa fiu sigur .
2. Daca blocul are gigacalorimetre la fiecare apartament pentru contoriazarea consumului si contoare de apa rece/calda in apartamente , se poate face debransarea de la utilitati a celor cu restante pentru a evita marirea datoriilor ? Mentionez ca A. Centrala este una foarte buna si consumul de gaz nu a depasit 5000 ron / luna la 35 de familii nici in iarna foarte grea deci restantierii nu au mai fost de multisor pe la asociatie sa isi plateasca datoriile B. Am facut un tabel nominal cu seful scarii cu toti locatarii precum ca sunt de acord cu debransarea de la caldura si apa calda a celor care depasesc 1000 RON sau 3 luni consecutive neplatite la asociatie care este semnat de majoritatea locatarilor 90%
3. Daca primaria "nu se baga " in problema cu toate ca in contract este specificat ca neplata datoriilor atrage evacuarea din apartament ce se poate face pentru ca sunt sigur ca situatia se va repeta ?

Eu am achitat 400 lei avans la asociatie dupa cum au facut si alti locatari cu diferite sume doar sa reusim sa dam drumul la caldura si apa calda pentru copii .

Alte discuții în legătură

Reclamatie adina83 adina83 Buna ziua.As dori sa stiu unde poate fii reclamat pentru un proprietar care timp de un an de zile a inchiriat un apartament cu centrala termica, ... (vezi toată discuția)
Debransarea locatarilor inca bransati la sistemul de stat de termoficare mirrrela mirrrela Buna ziua! M-ar interesa daca stie cineva o baza legala in care se poate rezilia contractul cu firma de stat de termoficare din oras. Mentionez ca este vorba ... (vezi toată discuția)
Anl centrală proprie mihaela0889 mihaela0889 Locuiesc într-un apartament Anl (chiriaș) avem centrală comuna pe scara dar cheltuielile sunt exagerat de mari la caldura plus Ca apa o plătim de 2 ori o ... (vezi toată discuția)