avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... recuperatori datorie societate telefonie mobila
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

recuperatori datorie societate telefonie mobila

buna seara!
in septembrie 2008 am facut un abonament la un operator de telefonie mobila ,in iunie 2009 mi l-au suspendat mai avand de achitat 150 ron ,acum am primit de la o firma de recuperatori o instiintare ca am de plata 1446 ron.pe instiintare apare 3 facturi neplatite dintre care uuna pe care am primit-o si pe care am si achitat insa de celalalte nu am habar de ele.in fine am sunat sa explic situatia si mi s-a spus sa scanez chitanta si sa le-o trimit p adresa de mail,insa niciun raspuns.pe instiintare mai exista si posibilitatea executarii silite eu nu am nimic pe numele meu.ce pot face in aceasta situatie ?va rog ajutati-ma!:((
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Mai 2010
elena10, utilizator
Operatorul de telefonie dupa suspendarea abonamentului ,dar neplata integral,,a cesionat creditul catre recuperator,care se subroga in drepturile operatorului de telefonie,operatie ireversibila
Recuperatorul cu scopul achitarii creditului desfasoara procedura legala ,inclusiv executarea silita
In situatia in care nu aveti bunuri in evidenta,conturi bancare se va dispune poprire pe sumele cu titlu de retributie,pana la concurenta creditului datorat
Contactati recuperatorul in vederea negocierii esalonarii platii restantei la credit
Ultima modificare: Vineri, 7 Mai 2010
ynocentta, utilizator
incercati sa aflati de la firma de telefonie ce reprezinta doua din cele 3 facturi si demonstrati-le inca o data ca ati platit-o pe cea de-a treia.
in caz de incepere a executarii silite, aveti obtiunea de a depune o contestatie la executare
gi-jane a scris:

incercati sa aflati de la firma de telefonie ce reprezinta doua din cele 3 facturi si demonstrati-le inca o data ca ati platit-o pe cea de-a treia.


In situatia mentionata,respectiv am primit de o firma de recuperatori,relatia debitor -operator nu mai exista,pentru ca operatorul a cesionat drepturrile sale in favoarea recuperatorului,operatie ireversibila si neconditionata de interesele debitorului
firma de recuperare stie cat trebuie sa recupereze : suma a 3 facturi + penalitati (deocamdata). firma nu stie de unde rezulta fiecare suma a fiecarei facturi.
ziceam sa mearga la firma de telefonie, ca unitate ce a eliberat facturile, pt a se lamuri ce reprezinta fiecare suma in parte si de a afla daca acea chitanta cu care s-a platit in contul firmei de telefonie e inregistrata sau nu.
ce va plati dansa de acum incolo, o va face in contul firmei de recuperare
ce executare silita daca nu exista bunuri ?nu inteleg?creditorul si a ales un debitor insolvabil.

Alte discuții în legătură

Daca nu platesc ,ce pot pati ? lorelai012 lorelai012 Am primit o instintare de plata ,precum am de plata o factura la un abonament de telefon .Suma este de 618 si o datorez din data de 06.07.2010.Intrebarea este ... (vezi toată discuția)
Restanta la banca meseriasu6_9 meseriasu6_9 buna seara...am luat si eu un credit de nevoi persanale iar la un moment dat am rams fara servici si si nu am mai avut posibilitatea de a plati iar dupa 5 luni ... (vezi toată discuția)
Executare silita prin proprire danarr danarr am un credit la banca,am platit lunar rata,dar in ultimele luni am depus o suma mai mica decat rata.Azi am fost sunata de la servici si mi s-a spus ca au ... (vezi toată discuția)