cineva m-a anuntat ca o cunostinta a discutat in jurul datei de 29 04 cu avocatii ei si cu politia pentru a ma acuza de furt , eu nu stiu despre ce este vorba dar ea sustine ca i-am furat din casa cand am fost in vizita ea fiind studenta in new york! cum ar trebui sa procedez si cum as putea sa aflu daca exista vreo acuatie impotriva mea?
va multumesc
pot afla daca s-a depus vreo plangere imporiva mea? si ce politie ar trebui sa fie implicata daca presupusa fapta ar fi comisa in SUA?
Cred ca este prematur sa va faceti griji datorita unor simple zvonuri! Important nu este neaparat cat dureaza instrumentarea unui dosar penal, ci daca exista sau nu probe impotriva dvs! Asteptati sa va vina o citatie acasa si apoi consultati un avocat care o sa va spuna exact ce trebuie facut, in functie de datele concrete.
De mentionat ca daca va vine chemarea la politie, va vor chema in ziua urmatoare. Deci ar fi bine sa fiti pregatit.
De regula, dupa depunerea plangerii penale, dureaza aproximativ o luna pana va cheama sa dati declaratie.
Nu exista un termen expres stipulat de lege in care trebuie sa se desfasoare cercetarile.
Veti fi citata la organul de politie pentru a da declaratii cu privire la presupusa fapta si pentru a dovedi neimplicarea dvs,pentru a propune probatorii in aparare.
Este bine sa mergeti insostita de un avocat care sa va acorde asistenta juridica in timpul; urmaririi penale
Legal este prevazut un termen rezonabil
In realitate ,datorita afluxului de cauze,datorita personalului redus si altor factori independenti de vointa partilor,cercetarea poate dura diferit,inclusiv pe parcursul mai multor ani
Pentru moment va revine obligatia sa asteptati proba materiala ,respectiv citatia
Din cuprinsul acesteia veti afla calitatea si infractiunea pentru care s-a dispus cercetarea dvs
Calitate de invinuit
Andra P
Daca prima data am fost citata ca martor, iar ulterior dupa 2 ani sunt citata ca in vinuit....pot declara ca imi sustin declaratia data anterior....mai este ... (vezi toată discuția)
Plangere penala
Valyca33
Am inteles de curand ca fostul meu angajator a depus o plangere penala impotriva mea deoarece mi-am dat demisia si nu am dat curs preavizului. Din acest motiv ... (vezi toată discuția)