avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... CALITATE DE INVINUIT
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

CALITATE DE INVINUIT

Daca prima data am fost citata ca martor, iar ulterior dupa 2 ani sunt citata ca in vinuit....pot declara ca imi sustin declaratia data anterior....mai este obligatoriu sa dau o noua declaratie?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters174014 , utilizator 22:21, 23 Octombrie 2010
Va trebui sa dati o noua declaratie. Insa aveti dreptul sa nu dati nici o declaratie in aceasta calitate.
Adica pot sa ma prezint la organul de politie si sa-mi sustin declaratia data anterior ?...acum 2 ani aproape:D ...nu este in interesul meu acum dupa ce s-au facut alte invinuiri sa-mi schimb declaratia...si sa zc ca de fapt administratorul a ordonat taierea utilajului.Dar daca s-a ajuns la calitatea de invinuit asta nu implica , ca pe lg declaratiile depuse de martori cu invinuirile respective sa vina si cu probe, sau se poate doar in baza unor declaratii?
Multumesc
Declaratiile sunt mijloace de proba.
Puteti cere insa probe in aparare.

Va trebui sa fiti audiat.Politia are aceasta obligatie de a va chema si sa va aduca la cunostiinta invinuirea.Dvs. aveti dreptul de a da sau nu declaratie.

Daca ati declarat adevarul in calitate de martor, in calitate de invinuit puteti da ce declaratie doriti dar depinde daca va ajuta sau nu schimbarea declaratiei.
Daca nu va ajuta nu are nici un sens schimbarea declaratiei.
Ce valoare avea utilajul?

avocat Claudiu Lascoschi
Andra P a scris:

.Dar daca s-a ajuns la calitatea de invinuit asta nu implica , ca pe lg declaratiile depuse de martori cu invinuirile respective sa vina si cu probe, sau se poate doar in baza unor declaratii?



Conform art. 69 din C. proc. pen., declaratiile invinuitului si ale inculpatului pot servi la aflarea adevarului in cauza, doar daca sunt coroborate cu fapte si imprejurari ce rezulta din ansamblul probelor existente.
Deci , aceste declaratii nu sunt suficiente si nu au valoare decat daca se coroboreaza si cu late probe.
Cu siguranta ca exista si alte probe care sa se poata corobora.
In pus, declaratia data in calitate de martor poate fi folosita si impotriva lui.
Mai sunt si declaratiile celuilalt sau celorlati invinuiti...
Pentru a nu va ingreuna situatia in mod inutil ar fi recomandabil ca macar sa consultati un avocat daca nu va permiteti sa va angajati.Ar fi necesar sa intelegeti anumite aspecte care pot conta la individualizarea judiciara a pedepsei care urmeaza a se aprecia de instanta de judecata penala.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Abuz de incredere cris_deo cris_deo Buna seara. Am facut o sesizare la politie pt un abuz de incredere , persoana pe care am reclamat-o a fost chemata la politie si si-a insusit fapta adica un ... (vezi toată discuția)
Declaratie invinuit bukinst bukinst Poate un invinuit aflat in cercetare prealabila, dupa ce i s-a adus la cunostinta invinuirea sa-si redacteza declaratia acasa si sa o prezinte apoi organului ... (vezi toată discuția)
Complicitate pe nedrept!? numelemeu numelemeu Buna ziua,am o problema grava si nu stiu cum sa actionez. Un prieten m-a rugat sa-i trec masina in tara,iar dupa circa 5 luni ajung sa aud ca masina este ... (vezi toată discuția)