avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum fac sa obtin o hotarare definitiva si irevocabila?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum fac sa obtin o hotarare definitiva si irevocabila?

cum fac sa obtin o hotarare definitiva si irevocabila daca am divortat acum 13 ani si copilul mi-a fost incredintat mie spre crestere, si nu a fost facut recurs sau apel?
care este termenul de prescriptie pentru recurs?
cu multumiri
Cel mai recent răspuns: oneilljack , utilizator 14:14, 8 Mai 2010
Mergeti la arhiva Judecatoriei si formulati o cerere de legalizare a hotararii prin care s-a pronuntat divortul si prin care v-a fost incredintat minorul. Hotararea se va legaliza cu mentiunea "definitiva prin neapelare". La cerere sa anexati un exemplar al hotararii care v-a fost comunicata, taxa de timbru de 2 Ron si timbru judiciar de 0,15 Ron.

Termenul de apel si cel de recurs in procesele de divort este de 30 de zile de la comunicarea hotararii.
multumesc, mi-ati fost de mare ajutor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalizare sentinta divort csllngy csllngy Buna ziua. Divortul meu s-a pronuntat pe 8 decembrie 2010. Au trecut si cele 30 zile pt recurs. Acum vreau sa legalizez sentinta ( stampila definitiva si ... (vezi toată discuția)
Parasire tara mareboys mareboys In urma procesului de divort a fost pronuntata in anul 2006 o sentinta prin care fiica mea imi este incredintata spre crestere si educare. Dupa expirarea ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac? danyela78 danyela78 buna ziua divortul meu s.a terminat...mi.a ajuns acasa comunicarea cu termen de apel in 30 de zile...care au expirat fara ca paratul sa faca apel...ce trebuie ... (vezi toată discuția)