avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ce trebuie sa fac?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ce trebuie sa fac?

buna ziua
divortul meu s.a terminat...mi.a ajuns acasa comunicarea cu termen de apel in 30 de zile...care au expirat fara ca paratul sa faca apel...ce trebuie sa fac pentru ca sentinta sa devina definitiva si irevocabila?
intreb pentru a putea schimba actul de identitate si contractul de casa
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriel Radu , Avocat 13:35, 4 Septembrie 2010
Depuneti cerere pt.investirea cu formula def.si irevocabila a hotararii la registratura judecatoriei unde s-a judecat divortul, la care anexati hotararea de divort, taxa de timbru de 4 lei si timbru judiciar de 0,15 lei.
Din punctul meu de vedere este suficient numai sa o legalizati, nu neaparat sa o investiti; legalizata fiind, va avea mentiunea definitiva si irevocabila; o investiti numai daca aveti de recuperat cheltuieli de judecata si partea care a cazut in pretentii nu o executa de buna-voie; ptr. legalizare aveti nevoie de o taxa de timbru de 2 lei si timbru judiciar de 0,15 lei. Formulati o cerere simpla si o depuneti la arhiva judecatoriei unde v-ati judecat; in general se elibereaza pe moment.
avocat Cristina Popescu
Nu este vorba de investire, colega, ci doar trebuie sa va prezentati la judecatoria unde a avut loc procesul cu o cerere de legalizare a hotararii si cu atatea copii cate doriti a legaliza dupa hotararea de judecata plus cate o taxa de 2 lei pentru hotărâri (potrivit art. 3 lit. t din Legea nr. 146/1997) si cate un timbru de 0.15 lei pentru fiecare hotarare pe care vreti sa o legalizati

Legea taxelor de timbru colega...
bravo domnule avocat!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare elibarerare hotarare de divort definitiva saaa saaa Buna ziua, Am avut si eu divortul la judecatoria sect 6 iar acum as avea nevoie de hotarea de divort definitiva. Imi puteti spune ce acte imi sunt necesare ... (vezi toată discuția)
Cerere verificare hotarare divort nusuvelcu nusuvelcu salut am si eu o intrebare daca stie cineva . dupa ce am divortat im 1979 mi-a venit acasa hotararea de divort prin posta iar eu trebuia sa merg la tribunal cu ... (vezi toată discuția)
Investire sentinta de divort PopaL PopaL Imi puteti spune va rog sentinta de divort trebuie investita ca definitiva? Procedeul si taxele ce trebuie sa le platesc? (vezi toată discuția)