avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de donatie

Cum se poate face un act de donatie in care se stipuleaza clauza de intretinete si habitatie?
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 13:29, 9 Mai 2010
in scris...:thumbup:
nu merge una cu alta. Realizati un contract de intretinere, prin care are loc o instrainare a imobilului cu drept de uzufruct viager si o obligatie de intretinere.
Mai exact, sunt proprietarul unui imobil. Actul de proprietate are cele doua sarcini. Doresc instrainarea acestuia printro donatie.
Cum se poate face aceasta donatie si in ce conditii.
Act notarial cu drept de habitatie viagera
Mergeti la notar.
Oricum nu prea se intelege cine are obligatia de intretinere si fata de cine, cine are abitatia, dar, de principiu, se poate dona si nuda proprietate, cu respectarea dezmembramintelor si a clauzei de intretinere. Acestea nu se sting prin instrainarea nudei proprietati, vor trebui indeplinite ca si obligatii pana la decesul intretinutului/uzufructuarului.

Alte discuții în legătură

Donatie olteandenisa olteandenisa O persoană fizică poate dona un imobil bun propriu , încheia un act notarial(autentic) ca și donator , în favoarea doar unuia dintre soți , ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare cu habitatie viagera Nkl Nkl Buna seara, Am o intrebare legata de un contract de vanzare-cumparare pentru un apartament. Acest contract este facut cu drept de habitatie viagera al ... (vezi toată discuția)
Contract v-c pe nume copil major MoP MoP Buna ziua. Dorim sa achizitionam o casa direct pe numele copilului major. Putem face acest lucru stipuland in contract uzufruct\\/ habitat viager (nu ... (vezi toată discuția)