avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pot avea doua contract de munca in cadrul aceleiasi ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pot avea doua contract de munca in cadrul aceleiasi societati comerciale?

Pot avea doua contract de munca in cadrul aceleiasi societati comerciale?
~ Conținut șters la cerere ~
Este o chestiune de logica juridica, nu trateaza astfel de situatii codul muncii. Dar logic, fiecare contract s-ar negocia separat, nu? Deci ar putea avea clauze care se contrazic, nu? Iar daca ar fi sa pun doar clauze care merg impreuna, ar insemna ca le pot trece si in cadrul aceluiasi contract, nu/ Adica as avea un contract cu o forma ciudata si in nici un caz doua contracte.

Sa o luam altfel: Contract 1 reglementeaza raporturile de munca intre pers fiz x si firma y. C2 reglementeaza... ACELASI LUCRU!!! E cam tampitel si miroase a evitarea reglementarilor legale...

Inca ceva: daca un contract de munca nu ma lasa sa am un volum al timpului de lucru pentru angajat mai mare de 48 ore saptamanal (parca; oricum e un exemplu), prin 2 contracte intre aceleasi parti cu acelasi obiect (contradictie juridica intre ele!!!) nu pot evita aceasta reglementare, nu? Deci ambele contracte, luate impreuna, cumulativ, cum vrei, trebuie sa respecte toate conditiile din codul muncii. Ramane fara necesitate existenta numarului de 2 contracte, nu?

Alte pareri?
Va mai dau niste detalii in ceea ce priveste aceste contracte de munca. Este vorba de o persoana care este angajata la o societate comerciala avand functia de asistent manager, a absolvit un curs de inspector resurse umane si pentru a putea sustine examenul de atestat la ITMB trebuie sa prezinte la dosar copia contractului de munca. Am inteles ca in acest contract trebuie sa aibe functia de Inspector resurse umane. Intrebarea era daca se mai poate face inca un contract de munca cu fuctia de inspector resurse umane (1 ora/zi) pentru a putea sustine exemenul la ITMB? Sau nu este necesar sa aibe functia de Ispector resurse umane?
se poate face mai corect si elegant un act aditional la contractul de munca prin care sa fie incadrata ca inspector de resurse umane, dupa care prin acelasi mod poate sa revina la functia pe care a detinut-o initial ...
Poti avea mai multe contracte de munca cu aceeasi societate in cazul cumulului de functii, nicaieri nu spune ca este interzis. Deci ai 2 variante, ori schimbi functia pe "resurse umane", ori iti faci alt contract cu alta functie, ambele variante sunt posibile.

Alte discuții în legătură

Demisie-prelungire preaviz sralucastan sralucastan In cazul in care se depune o cerere de demisie cu preaviz si angajatul continua munca dupa expirarea termenului de preaviz, ca urmare a unui acord tacit ... (vezi toată discuția)
Pot angaja ca jurist pe cineva care nu are licenta? Cristina_M Cristina_M Buna ziua. Intrucat nu am gasit in legislatie raspunsul dorit sau nu am cautat unde trebuia apelez la amabilitatea dumneavoastra. Doresc sa angajez o ... (vezi toată discuția)
Este posibil ca itm sa ceara obligatoriu cursul de inspector resurse umane? ovidiu7676 ovidiu7676 asta inseamna ca un economist va avea si un alt contract de munca cumul de functie resurse umane salarizare, respectiv chiar si un alt contract de munca ... (vezi toată discuția)