avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... deschidere procedura insolventa debit 250 ron
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

deschidere procedura insolventa debit 250 ron

in cazul in care lichidatorul numit de registru constata ca societatea supusa lichidarii are debit doar 200 ron catre DGFPS si asociatul nu poate fi gasit este in drept sa ceara deschiderea procedurii?S-au este obligat sa faca cerere la DGFPS pentru anulare debit conf Cod Fiscal(cheltuielile ocazionate de executare depasesc debitul)
Cel mai recent răspuns: CI Ioana Butan , Avocat 09:43, 18 Mai 2010
Nu se intelege, daca s-a numit lichidator asta nu reprezinta faptul ca s-a deschis procedura lichidarii/insolventei .

Important este temeiul legal al deschiderii procedurii, iar in raport de acesta este tratat si modul in care poate fi abordat debitul .
Buna ziua !
Conform art., alin.(1), pct. 12 din Legea 85/ 2006 actualizata, privind procedura insolventei, " cuantumul minim al creantei, pentru a putea fi introdusa cererea creditorului, este de 30.000 lei, iar pentru salariati, de 6 salarii medii pe economie".
Cu stima !
lichidatorul este numit conform L31/1990
Nu este tinut de o limita minima a debitului
Daca constata ca sun tintrunite conditiile legii 85 poate cere deschiderea procedurii
Problema e ca am o hotarare in care s-a admis deschiderea procedurii pentru un debit de 1000 ron(cheltuielile e depasind 3000 ron ) si una in care pentru 200 ron s-a respins motivand ca debitul este prea mic(desi indeplinesc conditiile L 85 ),nu in sensul pragului ci prin prisma cheltuielilor oczionate cu recuperarea lui
In ceea ce priveste cuantumul debitului, Legea 85/2006 prevede clar : pragul minim este o creanta de 30.000,pentru creditori, iar pentru salariati, 6 salarii medii pe economie.
Asta inseamna " sa fie intrunite conditiile Legii 85, pentru ca de aici se pleaca, de la cuantumul debitului. Nu inteleg de ce spuneti ca indepliniti conditiile Legii 85, cand debitul este asa de mic. :-/
total gresit !!!!! pragul se aplica pentru creditori nu si daca esti numit lichidator in conditiile legi 31/1990 art 237
deci nu mi sa respins pentru motiv de prag
mai citeste topicul o data cu atentie
Am actiuni cu debit 1000 lei si in care sa deschis procedura.

Alte discuții în legătură

Banca si insolventa faleza faleza cand poate o banca in calitate de creditor ,cere insolventa unei societati comerciale (vezi toată discuția)
Legea insolvabilitatii! denissecom denissecom Buna seara, Sper ca cineva sa-mi poata da si mie niste raspunsuri la intrebarile mele! Stie cineva cum functioneaza legea sau hotararea Insolvabilitatii unei ... (vezi toată discuția)
Diferenta intre insolventa si faliment redstyle redstyle buna ziua! avem o societate care a fost bagata in insolventa ptr suma de 1 mil vechi ..procesul abia s-a incheiat ..iar acum in urma recursului sentinta a ... (vezi toată discuția)