avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... raspundere civila
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

raspundere civila

Daca intre doua societati exista un contract comercial pentru efectuarea unui montaj la pretul de 400 lei si pentru executarea acestui contract se emit factri de materiale, separat de contract...in cazul neexecutarii contractului de catre debitor, prin neplata montajului si a materialelor...ce fel de raspundere este antrenata? Contractuala?(desi nu e specificata toata suma in contract) sau delictuala?(desi exista contract).
Cel mai recent răspuns: Mihaela Hornea , Avocat 12:45, 16 Mai 2010
Eu cred că e vorba de una contractuală...are la bază convenţia chiar şi nescrisă a părţilor. Poţi complini inexistenţa unui înscris cu interogatoriu (început de dovadă scrisă) şi cu martori.
Pentru a complica si mai mult situatia...contractul a fost incheiat de catre societatea debitoare si reclamanta,. insa...pe numele si pentru un tert dobanditor.
Astfel ca reclamanta are un contrat cu un tert cu care nu a avut legaturi directe, iar societatea parata cu care a contractat nu plateste....#-o
Raspunderea este contractuala.
~ Conținut șters la cerere ~
Facturile au fost emise pe numele tertului dobanditor, insa acceptate la plata de catre societatea parata care a contractat cu soc. reclamanta. Astfel ca fiind numele beneficiarului pe facturi, nu pot promova somatie de plata impotriva acestuia pt. ca nu el le-a acceptat la plata.Iar pe soc. parata n-o pot actiona pe somatie deoarece nu ea este mentionata in factura.....cum spuneam...lucru incurcat tare.#-o

Alte discuții în legătură

Novatie cu schimbare de debitor - posibilitate de a-mi recupera debitul ? gabriela.c gabriela.c In luna septembrie 2004 am livrat marfa societatii X. Pentru plata facturilor, societatea X a emis mai multe bilete la ordin si cec-uri. La data scadenta au ... (vezi toată discuția)
Fostul admin. "accepta" facturi in numele unei societati deja radiate ContSters137516 ContSters137516 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu niste opinii vizavi de o problema pe care eu nu am mai intalnit-o in practica mea (ce-i drept cam scurta). Am o somatie de ... (vezi toată discuția)
Urgent!!!!!! adibarbu27 adibarbu27 Va rog mult sa ma ajutati! am de incasat 3 facturi de la soc X, facturile sunt din 2009. in 2011 Societatea a fost vanduta si si-a schimbat sediul in alt ... (vezi toată discuția)