avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii SALARIZARE
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

SALARIZARE

Buna ziua.Am o vechime in campul muncii de 15 ani.Salarul brut cu care am fost angajat a fost de 780,in timp am ajuns la un brut de 978(mentionez ca mi se spune ca am sporul de vechime introdus in salar) .In contractul colectiv avem specificat : sambetele si duminicile se platesc cu un spor de 25%.Pe fluturas imi apare salariu brut din contract 978 ,ZLUCRATE 850,ORESIMPL 53,ORESIMPL 40(am avut lucrate 3 sambete si 2 duminici si am avut 3 zile de concediu).Fluturasul respectiv este pe luna martie.Lamuriri din partea conducerii nu prea am,ma puteti ajuta dumneavoastra?Bani in mana am luat 767 lei.Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: GEORGE2 , utilizator 18:31, 26 Mai 2010
Sunteti angajat in sectorul bugetar sau privat ?
Lucrez intr-o companie multinationala.
Incerc sa va ajut eu:
Deci luna martie :23 zile lucratoare, 3 zile CO , rezulta 20 de zile lucrate: daca brut =978 pentru 23 zile lucratoare, rezulta brut pentru 20 zile lucratoare=850, pana aici corect.
Ce nu inteleg este cum au calculat ei orele prestate sambata si duminica , adica au aplicat la cele 40 de ore (5 zile lucrate sambata si duminica ) un procent de 25 %? daca este asa cred ca ar trebui sa va plateasca 266 lei-desi nu este corect, ar fi trebuit sa va plateasca cu spor de 100% aceste ore si sa va acorde si un spor de neacordare repaus sambata si duminica...
Unde apar zilele de concediu? Ar trebui sa aveti si o suma platita pentru concediu de odihna pe fluturas...
Si oricum am calcula, tot e ceva gresit in calculele lor.
Aveti declarata functia de baza la acest loc de munca? Aveti declarate persoane in intretinere?
Cred ca ar trebui sa va uitati pe fluturas si sa scrieti exact ce apare acolo.
Se plateste un spor de 25% pentru sambete si duminici.Libere am avut in cursul saptamanii si la rubrica INDCO am trecuta suma de 134.00.Nu am declarate persoane in intretinere.
Din calculele mele reiese ca ar fi trebuit sa aveti
850 lei salariu realizat luna martie
134 indemnizatie concediu
plata ore samb+duminica: 266 lei
total brut 1250
net: 912 lei
Solicitati explicatii de la cei care v-au inmanat fluturasul de salariu, pentru a va oferi informati suplimentare

Alte discuții în legătură

Sporuri weekend Arion Ramona Arion Ramona Buna ziua,as vrea sa ma ajutati in legatura cu:Sa incep sa explic situatia: Am cativa angajati in sectorul alimentar,salar 700 lei brut.Ei lucreaza cand si ... (vezi toată discuția)
Calcul corect salariul net la 2 zile lucrate cu liber 2 zile? BlueAer BlueAer Am o problemă. Aici unde lucrez, nu primesc fluturaşul de salariu care să justifice ce taxe mi-a oprit statul şi cu ce bani din punct de vedere legal, ar ... (vezi toată discuția)
Program de lucru 14 zile cu 14 libere Anaj Anaj Buna ziua, va rog daca puteti sa ma sfatuiti in legatura cu calculul salariului pentru angajatii care lucreaza 14 zile cu 14 libere. Am obtinut aprobarea ... (vezi toată discuția)