avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... e oare posibil???
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

e oare posibil???

poate vecinul sa construiasca pe hotar o constructie fara acordul meu, in prealabil? eu am domiciliul acolo, dar locuiesc la alta dresa, in aceeasi localitate. Se considera acord tacit? chiar daca eu, de fapt, nu sunt de acord??! Va rog sa ma lamuriti! Multumesc fain!
Cel mai recent răspuns: bibicu_56 , utilizator 17:46, 15 Mai 2010
daca va solicitat in scris acordul si dvs nu i-ati raspuns se poate considera acord tacit.. dar de obicei se cere in mod expres acordul ptr a construi pe hotar.. dvs puteti cere desfiintarea respectivei constructii si daca nu o face el o desfiintati dvs prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, pusa in executare silita
Nu-i rau ca incercati sa va informati online, dar nu ar fi mai simplu sa va intalniti cu vecinu' si sa ajungeti la o intelegere, lasand fiecare cate ceva si, ajungand la un compromis, sa fie ambii proprietari multumiti?? :O
apoi, daca lucrurile nu sunt in regula, e bine sa contactati un avocat din zona unde aveti proprietatea pentru a face demersurile necesare in vederea stabilirii nelegalitatii ridicarii constructiei si, eventual a sistarii lucrarilor, pana la lamurirea intregii situatii.:fight:
aveti dreptate. am incercat sa vorbesc cu acest vecin, dar e foarte virulent. el ma ameninta sa ii dau inca 3 m latime ca asa vrea el. :O . Nici gard nu pot face, ca si-a depozitat materiale de constructii si niste gunoaie pe terenul meu. Este mereu pus pe cearta si scandal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu vecinul din cauza unui gard Alina 30 Alina 30 Buna seara , am o mare dilema : in urma cu 6 ani am cumparat o casa . Vecinul meu din stanga are construita o bucatarie + hol cu unul dintre pereti( cei in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, apelez la expertiza dumneavostra pentru a elucida ... Vecinul1 Vecinul1 Buna ziua, apelez la expertiza dumneavostra pentru a elucida o neclaritate. Vecinul doreste sa construiasca o casa P+M. Deoarece are front stradal ingust ... (vezi toată discuția)
Ma poate obliga sa semnez ca sa-si faca balcon la parter, sub apartamentul meu? gurita1809 gurita1809 Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje, proprietate personala, la etajul 1. Vecinul de la etajul 2, de deasupra apartamentului meu, a cumparat in urma cu ... (vezi toată discuția)