avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme cu vecinul din cauza unui gard
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme cu vecinul din cauza unui gard

Buna seara , am o mare dilema : in urma cu 6 ani am cumparat o casa . Vecinul meu din stanga are construita o bucatarie + hol cu unul dintre pereti( cei in latime , in jur de 6 m ) in curtea mea .Zidul tine loc de gard departitor apoi , de unde se termina zidul incepe gardul de hotar dintre curtile noastre..Inca de la inceput am.avut divergente mari cu el deoarece ma obliga sa imi pun in curtea mea , langa zidul lui un gard de plasa pentru a-si proteja zidul. Eu nu am fost de acord , la mine in curte eu sunt sefă! Cine l-a pus sa dărame gardul si in locul lui sa construiasca un zid ?
Intrebarea mea este : daca vecinul are act legalizat prin notar ( asa sustine el ) cu fostul chirias care a stat inainte ( locuinta a fost a Primariei ) este valabil sau este nul ?
Va intreb deoarece , de 6 ani mă
streseaza , a chemat politia de nu stiu cate ori , toti au vazut ca nu are dreptate, dar continua sa fie prost ! Asa. ca m-am hotarat azi ( pentru ca am tras iar o cearta cu el ) sa- l fac sa planga un pic , nu ca as avea ceva cu zidul lui , nu ma deranjeaza , ci doar din orgoliu , sa- i daram zidul.
Este valabil actual lui notarial sau nu ? Avand in vedere ca a avut aprobare de la un chirias al Primariei si nu de la un proprietar ?
Va multumesc !!
Ultima modificare: Vineri, 2 Martie 2018
Alina 30, utilizator
Daca cel dinaintea dvs era chirias al primariei, dumneavoastra ati cumparat ce? De la cine ? Nu este foarte clar. Este o curte comuna? Dati detalii. A te certa fara sa cunosti datele totale asle problemei va creeaza dvs probleme.
Am cumparat de la Primarie casa in care locuiesc de 6 ani. Curtea nu este comuna , fiecare vecin are curtea lui. Doar ca vecinul a darmat gardul de hotar dintre curti si , pe jumatate din lungimea lui a facut constructie ( unul dintre ziduri) iar cealalta jumatate de gard este normala , adica gard.

-NU MAI CITATI INUTIL, APASA PE "RASPUNDE"!
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Martie 2018
gi-jane2, moderator
Este pe lege speciala, pe legea 112 ?
Ca sa construiasca pe un teren al primariei , trebuia sa obtina printr-un contract de conscesiune si apoi printr-o autorizatie de construire dreptul de a construi.
Daca are autorizatie de construire trebuie sa verificati cum a obtinut acea autorizatie.
Verificati daca vecinul are inscrisa casa in cartea funciara, Verificati prin solicitarea unui extras de carte funciara ce anume are vecinul dvs inscris. Corelati cu suprafata dvs.
Dumneavoastra , daca este cumparata pe legea 112, aveti terenul de sub casa in proprietate. Curtea este in folosinta.
Proprietatea vecinului este cumparat tot de la primarie ?
Vecinul dvs a cumparat tot de la primarie ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am moștenit o casă care are unul din ziduri pe hotar, și am obținut autorizație de demolare. vecinul nu e de acord cu demolarea, cum să procedez? cipriakos cipriakos Am mostenit o casa care are unul din ziduri pe hotar. Am hotarit sa o demolez si sa construiesc alta sens in care am obtinut autorizatia de demolare. Vecinul ... (vezi toată discuția)
Distanta legala intre case vecine mmem mmem Buna ziua, Vreau sa construiesc o casa pe o parte cat mai mare din terenul pe care il detin. Vecinul din stanga are casa in granita cu terenul meu unde va ... (vezi toată discuția)
Este legal sau nu sa torn ciment pe teren inchiriat? pukkaa pukkaa Buna seara. Locuiesc la curte comuna cu inca doua familii. Una dintre ele este mai ciudata, imi cheama politia pentru absolut orice. Am in chirie de la ... (vezi toată discuția)