avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenda administrativa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenda administrativa

Anul trecut am fost scos de sub urmarirea penala pentru infractiunea de ameninatare si mi s-a aplicat o amenda administrativa de 300 lei.
Vrea sa stiu daca aceasta se trece in cazier si in ce masura imi poate afecta viitorul cand intentionez sa candidez pentru un post de procuror militar la Parchetul de pe langa Tribunalul Militar Timisoara.
Cel mai recent răspuns: dandanaua , utilizator 21:15, 5 Mai 2012
Amenda administrativa nu va afecteaza cazierul, doar amenda penala.
Nu. Amenda administrativa nu este trecuta in cazierul judiciar. Doar amenda penala este mentionata in cazierul judiciar.
Si ma pot deveni procuror militar,in legea privind cazierul judiciar la modificari scrie ca se trec si sanctiunile administrative.
iata linkul [ link extern ]
Deci pana la urma cum e situatia cum imi va afecta viitorul aceasta sanctiune administrativa,cand voi candida pentru postul de procuror militar ce verificari referitoare la cazier se vor efectua ?
Cand se va solicita fisa dvs.operativa va fi inserata si aceasta amenda,care in fisa de cazier judiciar nu se insereaza,astfel ca angajarea dvs va ramane la latitudinea celor care va vor angaja,daca promovati examenul.
Ultima modificare: Duminică, 16 Mai 2010
Radu Gabrian, Mediator
Amenda administrativa nu se mentioneaza in cazierul judiciar
In situatia dvs aparte,amenda administrativa ,este inregistrata in fisa dvs operativa

Alte discuții în legătură

Sanctiune cu caracter administrativ StrutuVlad StrutuVlad Buna ziua! In anul 2009 am primit din partea procurorului o sanctiune administrativa de700 lei pe care am platit-o -intrebarea mea ar fi urmatoarea : la ... (vezi toată discuția)
Furt supermarket emiliades emiliades am fost surprinsa de agentii de paza a unui supermarket dupa ce am sustras un parfum Tester in val de 39 lei in care mai erau cativa mililitrii de parfum si o ... (vezi toată discuția)
Buna reputatie - admitere Mihai 465 Mihai 465 Discutam cu un cunoscut, in prezent consilier juridic, despre admitere si imi pune urmatoarea intrebare: poate deveni magistrat (concursul de 5 ani) daca cu ... (vezi toată discuția)