avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... angajare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

angajare

Buna ziua! Am o prietena care este in somaj,de cateva zile a fost la un interviu pt un loc de munca, angajatorul a trimis-o la AJOFM sa anunte ca si-a gasit loc de munca de acolo a primit un formular cu situatie loc de munca vacant si incadrare in munca nr....cf legii 76/2002 care trebuiesc complectate de angajator dupa care sa le duca la ei sa ii faca lichidarea.Mentionez ca ea ar mai avea dreptul la somaj pana in data de 31 mai 2010.Intrebarea mea este care este ordinea in care terbuiesc facute actele pt angajare adica trebuie sa duca intai la AJOFM actele acestea si apoi sa duca la ITM in aceeasi zi contractul de munca ???sau in cat timp trebuiesc duse toate actele de angajare???contractul de munca i se va face pe perioada nedeterminata in acest caz beneficiaza de cei 30%de la somaj pe cele cateva zile ramase???
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 21:15, 24 Iunie 2010
1. Daca se angajeaza cu CIM pe perioada nedeterminata beneficiaza lunar de 30% din indemnizatia de somaj pana la data expirarii perioadei initiale de somaj.
2. Pentru a beneficia de cei 30% trebuie sa faca o cerere tip la AJOFM unde va duce o copie dupa CIM si alte acte pe care i le va cere AJOFM.
bine dar acel formular cu situatia locului de munca vacant i s-a dat pt a primi repartitie sau de ce??
as vrea sa stiu care este ordine in care trebuie sa prezinte ea actele pt angajare????
1. Conform Legii 76/2002 fiecare angajator este obligat sa declare locurile de munca vacante. In baza acelei situatii cu locurile de munca vacante veti primi repartitie.
2. Aceasta repartitie nu este obligatorie pentru angajator asa ca dovada ca ati fost angajat este contractul individual de munca (CIM).
va rog sa imi spuneti ordinea in care trebuie sa prezinte actele pt angajare.unde trebuie sa mearga prima data cu actele la ITM cu CM sau la AJOFM cu situatie loc de munca vacant si formular incadrare in munca nr..... complectate de catre angajator????:((

Alte discuții în legătură

Contract de munca rona71 rona71 buna ziua, La data de 29.05.2009 am incetat contractul de munca cu firma x. Incepand cu data de 01.06.2009 sunt angajata la firma y , urmand sa incheiem cim ... (vezi toată discuția)
Angajare somer danidaniela3 danidaniela3 Buna la toata lumea! As dori sa stiu daca ma poate ajuta cineva in urmatoarea privinta: doresc sa angajez un somer,respectiva persoana are domiciliul in alta ... (vezi toată discuția)
Repartitie somaj Vioreld Vioreld buna ziua. daca o societate are sediul intr-un oras si vrea sa angajeze un salariat dintr-un alt oras, repartitia de la somaj se obtine de la agentia cu sediul ... (vezi toată discuția)