avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1350 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dosar de pensionare 49/2010
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dosar de pensionare 49/2010

Concret: dosar de pensionare depus inainte de 49/2010.Acum a venit decizia de pensionare.Intentia angajatorului este de a pastra salariatul in firma.Ii inceteaza contractul de drept si i se face unul nou sau i se trece in cartea de munca mentiunea "continua activitatea in baza aceluiasi contract"?Multumesc frumos..
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:00, 18 Mai 2010
Eu de obicei ii incetez contractul si ii fac unul nou pe durata determinata.
asa cum spune clio06 este cea mai sigura varianta.
E interesanta propunerea,insa de ce pe durata determinata,intentia este de a-l pastra cel putin 2 ani..
pai ii faceti CIM pe perioada determinata de 2 ani (daca asa doriti).
sau pe perioade mai scurte.

am ales calea cu "determinata" ptr a nu fi pusa in situatia in care salariatul (ptr ca este in varsta, ptr ca este pensionar, pt ca ii scade capacitatea de munca, etc - motive sunt 1.000) sa nu mai functioneze normal. si atunci, ca sa scap de el, ar trebui sa-l disponibilizez si sa-i dau si salarii compensatorii.
asa, astept frumos perioada de expirare CIM si gata.
@clio06:Merci mult pentru info..
Ziua in care a prezentat decizia de pensionare se considera ultima zi lucrata,nu?Contractul inceteaza in ziua imediat urmatoare si tot in aceeasi zi incepe celalalt contract..cam asta ar fi logica,nu?

Alte discuții în legătură

Controverse legate de adoptarea legii nr. 49/2010 Cornel  Vasile Cornel Vasile Sa incercam in acest topic sa punem pe tapet controversele aparute in legislatia muncii si de asigurari sociale odata cu intrarea in vigoare a Legii nr.49/2010. (vezi toată discuția)
Incetare cim pentru pensionare aijin aijin Buna ziua. As dori sa ma ajutati intr-o problema. Am un salariat care si-a depus dosarul pentru pensionare in iulie 2009. In septembrie a venit decizia cu ... (vezi toată discuția)
Din nou legea 49/2010 Ank27 Ank27 http://www.avocatnet.ro/content/articles?id=19546 .. va atasez un articol aparut azi pe avocatnet.ro, legat de care am o nedumerire..daca dosarul de ... (vezi toată discuția)