avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... cesionare firma
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

cesionare firma

Am o problema , in ianuarie am observat pe portalul trbunalului ca firma mea este in dizolvare ceruta de ORC! Am fost si m-am interesat de ce si mi-au spus ca nu este depus bilantul din 2006. Am depus bilantul imediat ! Am primit confirmarea , si am intrebat daca voi mai avea probleme si mi-au spus ca nu ! in aceeasi perioada am suspendat activitatea si am inchis un punct de lucru , la acre am primit solutionarea favorabil. Am stat linistita!
Acum o sapt a vrut sa cesionez actiunile si a fost respinsa mentiunea pe motiv ca firma este dizolvata!
Mai nou am aflat tot azi ca am avut proces cu o institutie care imi cere falimentul (banca) la care am un teren ipotecat !
Va rog sa ma ajutati sa imi spuneti daca mai pot cesiona partile catre o alta persoana !Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Marius Bote , Practician in insolventa 21:41, 17 Mai 2010
Daca ati depus bilantul inlauntrul termenului de recurs trebuia sa declarati recurs, sa faceti dovada depunerii acestuia s sa solicitati respinerea cererii de dizolvare. Neprocedand astfel ati lasat sentinta de dizolvare sa ramana definitiva si din acest motiv societatea apare ca fiind radiata.
Dar eu nu am primit nimic , am facut azi o cerere la registru sa vad hotararea ! Ma duc maine sa o iau
Eu vreau sa cesionez partile ! Ce ma sfatuiti sa fac ?
justicemn a scris:

Daca ati depus bilantul inlauntrul termenului de recurs trebuia sa declarati recurs, sa faceti dovada depunerii acestuia s sa solicitati respinerea cererii de dizolvare. Neprocedand astfel ati lasat sentinta de dizolvare sa ramana definitiva si din acest motiv societatea apare ca fiind radiata.

este mentionata o hotarare de dizolvare judiciara cf. art.237 din Legea nr. 31/1990
Incercati un recurs peste termen.
Asta am sa fac maine , dar problema mea mare este daca pot sa mai cesionez firma daca am si proces de faliment?

Alte discuții în legătură

Cesionare firma nicolaus nicolaus Am o problema , in ianuarie am observat pe portalul trbunalului ca firma mea este in dizolvare ceruta de ORC! Am fost si m-am interesat de ce si mi-au spus ca ... (vezi toată discuția)
Nedepunere bilant 2008 la orc - dizolvare? oanamitica oanamitica Problema mea se refera la faptul ca nu am depus bilantul pentru o societate la termen, ne-a venit de la Tribunal citatie cu termen pe 22 noiembrie, data postei ... (vezi toată discuția)
Dizolvarea unui srl michelle29 michelle29 Buna ziua! Am si eu nevoie de o mica lamurire.....am un srl in care sunt asociat si administrator 50%....asociatul meu a convocat AGA cerind dizolvarea ... (vezi toată discuția)