avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Art 65 - disponibilizare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Art 65 - disponibilizare

Am rugamintea de a ma lamuri in legatura cu un aspect referitor la disponibilizare.

Este legal ca intr-o companie in care lucreaza 5 angajati pe aceeasi pozitie doar unul singur sa primeasca instiintarea de disponibilizare prin "revizuire organigrama companie" ?

Eu stiu ca in momentul in care se fac disponibilizari pozitia respectiva este desfiintata la ITM si cei 5 angajati sunt disponibilizati nu doar unul.

Astept cu interes raspunsul dvs.

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: FLORIN VASILIU , Consultant resurse umane 20:15, 18 Mai 2010
in general, politica disponibilizarilor este la latitudinea firmei, aceasta decide, in functie de diferite criterii, cine si cite posturi se vor restructura. disponibilizarea unui/unor salariat/i nu implica si disponibilizarea altora sau a tuturor.
Angajatorul decide cate locuri doreste sa mai pastreze si pe cine , la urma urmei sunt banii lui, important este ca acel disponibilizat sa beneficieze de toate drepturile ce decurg din lege si sa nu se manifeste asupra sa un tratament diferentiat decat cei aflati in pozitii similare in cadrul organizatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Disponibilizare MOT  GHITA MOT GHITA BUNA SEARA .As dori daca se poate un raspuns la : Compania la care lurez face disponibilizari de personal .A SOSIT organigrama ,iar acolo ... (vezi toată discuția)
Cum arata un stat de functii al unei societati comerciale ? Pilu Pilu Buna dimineata. Stiu ca la institutiile publice, intr-un stat de organizare sunt prevazute atatea pozitii, numerotate (de la 1 la...\\"n\\"), cate functii ... (vezi toată discuția)
Concediere individuala-angajari cflori2002 cflori2002 Buna ziua, daca s-au facut concedieri individuale la o societate, se mai pot face angajari pe posturile disponibilizate? daca nu pentru cat timp? dar pe alte ... (vezi toată discuția)