avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... verificare prezenta concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

verificare prezenta concediu medical

Lecturand stufoasa legislatie cu privire la acordarea concediilor medicale am o mare nedumerire si anume :
CARE SUNT MEMBRI COMISIEI AMINTITI la pct.25 al O.430/2010,pct ce modifica art. 81 al O.60/2006. Multumesc
Cel mai recent răspuns: corso , utilizator 10:30, 16 Iunie 2010
conform noilor reglemetari angajatul e obligat sa instiinteze casa de sanatate lista persoanele care sunt in concediu medical?
daca angajatul nu anunta ci vine direct cu medicalul in mana?
multumesc.
Elena 2009,incearca sa scrii mai corect ca nu se intelege mai nimic.
Angajatorul,si nu angajatul,este obligat sa trimita catre casele de sanatate lista cu personalul aflat in concediu medical.
imi cer scuze.... din cauza vitezei:D

referitor la instiintarea catre case de sanatate cu privire la angajatii aflati in concediu medical, in cat timp se anunta?
pentru ca eu am angajati care suna sau transmit prin colegi ca sunt in medical, iar cand revin in capul muncii , aduc si medicalul.
cum se procedeaza in acest caz?
multumesc.
am gasit raspunsul pe siteul casei de sanatate bucuresti


PRECIZARI PRIVIND CONCEDIILE MEDICALE

Conform Ordin MS/CNAS nr. 430/470/2010 pentru modificarea si completarea Normelor de aplicare a prevederilor OUG nr. 158/2005 privind concediile medicale si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, aprobate prin Ordin MS/CNAS nr. 60/32/2006:
Asiguratii au obligatia de a instiinta platitorii de indemnizatii de asigurari sociale de sanatate privind aparitia starii de incapacitate temporara de munca si privind datele de identificare, respectiv numele medicului prescriptor si unitatea in care functioneaza acesta, in termen de 24 ore de la data acordarii concediului medical. In situatia in care aparitia starii de incapacitate temporara de munca a intervenit in zilele declarate nelucratoare, asiguratii au obligatia de a instiinta platitorii de indemnizatii de asigurari sociale de sanatate in prima zi lucratoare.
Angajatorii au obligatia sa transmita casei de asigurari sociale de sanatate, in termen de maximum 6 zile de la data la care au fost instiintati cu privire la aparitia starii de incapacitate temporara de munca, lista persoanelor angajate aflate in incapacitate temporara de munca, precum si datele de identificare, respectiv numele medicului prescriptor si unitatea in care functioneaza acesta si declaratia pe propria raspundere completata de asigurati la medicul prescriptor conform prevederilor legale, daca au solicitat-o.
Documentele mentionate se depun la Registraturile CASMB din:
Str. Branduselor, nr.2-4, sector 2
Calea Mosilor nr.274, sector 2
Maine ma duc la CASMB sa depun o "instiintare"...va tin la curent cu rezultatul deplasarii mele acolo.

Alte discuții în legătură

Concediu maternitate anymaryh anymaryh buna ziua! va rog sa ma ajutati: la intrarea in concediu prenatal, se prezinta unitatii concediul medical (cod indemnizatie 08) , intrebarea : care este ... (vezi toată discuția)
Nelamurire concedii medicale ELENA2009 ELENA2009 am o nelamurire legat de modificarile privind concediile medicale. la ce casa de sanatate se depune informarea cu privire la intrarea in concediu medical, la ... (vezi toată discuția)
Ordinul 430/2010 formular cass Ank27 Ank27 Buna ziua! Referitor la art 81,alin 6 din ordinul 430/2010 referitor la obligatia angajatorilor ca in maxim 6 zile sa depuna la casa de sanatate lista ... (vezi toată discuția)