avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 780 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale CONTRACT VALABIL??? TEMEIUL LEGAL VA ROG!!!
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

CONTRACT VALABIL??? TEMEIUL LEGAL VA ROG!!!

CONTRACTUL DE COMODAT INCHEIAT INTRE MINE SI SRL-UL DIZOLVAT ESTE VALABIL?AS DORI SA FIE DEOARECE ESTE SINGURA POSIBILITATE DE A RACORDA IMOBILUL LA RETEAUA ELECTRICA!
MENTIONEZ CA ACEST CONTRACT ESTE INCHEIAT ,AUTENTIFICAT LA NOTAR ,ARE STAMPILA SI SEMNATURA ADMINISTRATORULUI SRL-ULUI DIZOLVAT.
SEFUL ELECTRICA MI-A RESPINS DOSARUL PE MOTIV CA CONTRACTUL ESTE NUL! UNDE GASESC UN ARTICOL IN CODUL CIVIL? IN COMERCIAL?CARE SA MA AJUTE SA FAC O INTAMPINARE LA ELECTRICA SA-I DOVEDESC CA SOCIETATEA DIZOLVATA DAR NERADIATA ARE PERSONALITATE JURIDICA!!
MA ADRESEZ JUDECATORIEI CU CERERE, SA DECLARE ACTUL VALABIL?
MULTUMESC ANTICIPAT!!!
Cel mai recent răspuns: Gabriela PĂDURARIU , Alte profesii 16:50, 11 Aprilie 2007
~ Conținut șters la cerere ~
...eu, ca jurist, conider ca un contract de comodat incheiat intre o soc. com si o pers. fiz e nul...si motivul sta in depasirea cadrului specialitatii capacitatii de folosinta a pers jur...in principiu, orice act al soc com trebuie sa aiba drept scop obtinerea unui profit...or, din ce vad eu aici, soc. com nu obtine niciunul...
O societate aflata in dizolvare isi pastreza intr-adevar personalitatea juridica pana la radiere insa numai pentru operatiunile necesare lichidarii (vezi art. 233 alin.4 din legea societatilor comerciale). Acelasi articol spune ca de la momentul dizolvarii (Nu radierii!!!), administratorii nu mai pot efectua noi operatiuni. Poti vorbi cu lichidatorul societatii, probabil ca iti va spune acelasi lucru ca si cei care au raspuns pe acest topic.


Privitor la Contractul cu ELECTRICA , acesta se incheie cu proprietarul sediului , nu cu fiecare firma care inchiriaza spatiu in cadrul sediului... Asa ca trebuie cautat actualul proprietar al sediului si acesta sa incheie Contract cu Electrica , iar Dvs veti suporta cota parte din consumul total , in functie de suprafata inchiriata ( daca nu exista contorizare separata).
Exact , daca ar exista contorizare separata , atunci s-ar putea face Contract intre Dvs si Electrica !!!!

da alex, in sfirsit un raspuns care ma satisface si pe mine!!!;)
ai raspuns la obiect, fara sa mai bati cimpii, cu ceva texte de lege!!!
daca vrei,poti!!!B-)
contractul de comodat este nul atat timp cat persoana juridica nu exista:O

Alte discuții în legătură

Contract valabil??? cosminy_70 cosminy_70 AM INCHEIAT UN CONTRACT DE COMODAT INTRE MINE ,PERSOANA FIZICA SI UN SRL UNDE AM FOST ACTIONAR,CARE ESTE DIZOLVAT DAR NU ESTE RADIAT DE O.R.C.SI NICI NU SE ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat Laurentiu Dan Laurentiu Dan un srl are sediul social la o casa a unei pers. fizice. in baza unui contr. de comodat intre firma si pers. fizica, firma poate sa scada pe chelt. gazele si ... (vezi toată discuția)
Contract valabil pentru cez?? cosminy_70 cosminy_70 doresc sa racordez un imobil la reteaua de distributie a energiei electrice. imobilul este proprietatea unui srl dizolvat dar neradiat .eu sant actionar ... (vezi toată discuția)