Pentru solicitarea cheltuielilor de judecata era necesara si chitanta. Cu toate acestea, daca .."fostul avocat" nu v-a dat-o, ar trebui sa o solicitati in scris prin cel de-al doilea avocat. Insa puteti utiliza ca proba a cheltuielilor si o copie de pe contractul de asistenta, la care sa atasati ulterior si chitanta solicitata in scris.
In ce priveste cheltuielile cu transportul s.a.m.d., desi nu este treaba mea ci numai o simpla parere, normal este ca toate prevederile referitoare la cheltuieli sa se constate si in contractul de asistenta juridica incheiat, in scris, in detaliu. Se evita astfel neintelegerile si interpretarile personale ale partilor.
Urmare amanuntelor ,pentru materializarea interesului dvs de intrare in posesia chitantei justificative ,va revine dreptul sa solicitati actualului aparator sa desfasoare demersuri oficiale la nivelul ex-ului pentru obtinerea chitantei doveditoare a platii contractului
deci ii pot cere actualului avocat sa faca acest lucru. am inteles.
va avea ceva greu de facut sau pur si simplu o adresa a celui dintai avocat? banuiesc ca nu trebuie prin judecator, nu?
aveti dreptate d-le Zaharia, eu una insa nu ma gandeam chiar sa fie stipulat in contract dar daca macar vorbeam inainte de acest lucru mai ziceam dar dansul stia unde este situat dumnealui, stia unde trebuie sa vina si ce drumuri avea sa faca si deci...imi vine intrebarea in minte: nu stia de la inceput in ce s-a bagat? sau considera ca treburile se fac din mers?:P
eu una am fost foarte deschisa inca de la inceput; toate actele i le-am trimis pe mail, eu din partea mea am avut toata buna-vointa, ba chiar am acceptat situatia asa cum era, dar ca sa vina avocatul meu sa-mi spuna ca eu trebuie sa platesc despagubiri partii adverse nu mai consider ca este de "partea mea". si crima - vorba vine - daca as fi facut si fiind avocatul meu ar fi trebuit macar sa incerce sa ma scoata nevinovat,nu? adica sa stau o ora jumate la telefon sa-i explic de ce practic cere partea adversa bani si sa ma justific in fata cuiva? eu una nu cred ca e corect. adica devenisem eu avocat in fata propriului meu avocat#-o
in fine...deja ma indepartez de ceea ce doream sa aflu.
ps.: si daca domnul va refuza si pe aceasta cale sa-mi dea vreo chitanta? ce mai pot sa fac? si pana la urma faptul ca nu mi-a dat chitanta ce denota? dupa ce am discutat ca nu se mai poate continua ar fi trebuit dumnealui sa mi-o dea,nu? daca era asa pus pe mine sa platesc partii...dansul ce facu? probabil sa nu mai plateasca impozitul acela.nu?:O
in fine.
va multumesc!
Fiind in aceiasi "barca",modalitatea de solicitare poate fi diversa de la convorbire telefonica la solicitare oficiala ,oricum nu necesita implicarea instantei
Daca ,colegul avocat staruie,sigur va obtine chitanta
Modalitatea cea mai corecta de solicitare este cea directa si daca nu vi se remite chitanta, atunci este normal sa solicitati avocatului actual sa-i faca solicitarea in scris, prin cabinetul de avocatura. Mai departe ar trebui sa va spuna chiar avocatul angajat.
Iar referitor la prestatii, fiecare este raspunzator pentru ceea ce face. Iar a cere cuiva sa procedeze corect este la fel de corect! Numai ca de multe ori, singurul care ramane, ca proba, este inscrisul. Restul tine de respectul pe care fiecare si-l acorda siesi, profesiei si clientului.
Succes!