avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... nu am chitanta de la primul avocat
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

nu am chitanta de la primul avocat

buna ziua!

treaba e cam asa: am angajat un aparator la inceputul procesului si normal pana la primul termen i-am dat tot onorariul cerut. cand am convenit sa ma apere stia ca stau mai departe de dansul si nu s-a ridicat nici o problema atunci. mi-a facut intampinarea, a introdus actiunea si s-a prezentat la 3 termene din primele 4. este adevarat ca actiunea a fost introdusa in iulie, apoi primul termen a fost in octombrie, T2 in noiembrie, T3 in ianurie iar T4 in februarie si deci ca si timp intr-adevar pot spune ca a trecut peste jumatate de an dar ca si implicare a d-lui avocat in dosarul meu nu a fost -zic eu- prea "obositor". dar normal ca au intervenit in acest timp tot felul de discutii ba ca trebuie sa-i platesc benzina, ba ca efortul depus de dansul mai necesita resurse..etc. etc. si sa nu mai spun ca partea adversa imi cerea despagubiri si avocatul meu imi spunea ca asa este "omeneste si drept" :O ca eu sa platesc partii adverse despagubiri si deci...chiar a trebuit sa renunt la dansul. mi-a fost jena sa mai aduc in discutie cele relatate de dansul si oricum si din respect nu am mai facut nici o observatie decat ca am decis ca nu ne intelegem si nu avem cum sa continuam.
asadeci ramasese sa-mi trimita chitanta la dosar ceea ce nu s-a mai intamplat. oricum este vorba de o suma nici prea mare dar nici mica. nu stiu cum se va termina procesul si daca mi se vor acorda cheltuielile de judecata dar chitanta aceea o vreau si dansul nu mi-a trimis-o nici pana acuma de anul trecut. deci chiar discutasem cu dansul, am facut si am semnat si acel contract unde se stipuleaza suma etc. etc. dar chitanta nu o am. sincera banii pe care i-am dat consider ca nu mi-au acoperit si nu mi-au satisfacut cerintele iar nu putem aprecia valoarea banilor ca trecere a timpului si nu ca si implicarea avocatului (asa consider eu), plus ca renuntand la dansul m-am vazut nevoita sa caut alt avocat care mi-a cerut si mai mult deci....intr-un fel chiar m-a cam impiedicat dar ..ma rog..asta e viata.
eu una cum si ce pot sa fac? sa pun avocatul de acuma sa-i ceara celuilalt chitanta sau cum? eu una nu mai vreau sa discut cu dansul ca poate se va ajunge la cine stie ce sau ma refuza sau eu mai stiu ce si chiar nu vreau si nu-mi permit sa stau la "tiganeala" practic pe banii dati de mine. sau e de ajuns contractul care l-am facut cu dansul?
cum e mai bine?

va multumesc frumos!
o zi placuta va doresc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:38, 19 Mai 2010
Pentru solicitarea cheltuielilor de judecata era necesara si chitanta. Cu toate acestea, daca .."fostul avocat" nu v-a dat-o, ar trebui sa o solicitati in scris prin cel de-al doilea avocat. Insa puteti utiliza ca proba a cheltuielilor si o copie de pe contractul de asistenta, la care sa atasati ulterior si chitanta solicitata in scris.
In ce priveste cheltuielile cu transportul s.a.m.d., desi nu este treaba mea ci numai o simpla parere, normal este ca toate prevederile referitoare la cheltuieli sa se constate si in contractul de asistenta juridica incheiat, in scris, in detaliu. Se evita astfel neintelegerile si interpretarile personale ale partilor.

Urmare amanuntelor ,pentru materializarea interesului dvs de intrare in posesia chitantei justificative ,va revine dreptul sa solicitati actualului aparator sa desfasoare demersuri oficiale la nivelul ex-ului pentru obtinerea chitantei doveditoare a platii contractului
deci ii pot cere actualului avocat sa faca acest lucru. am inteles.
va avea ceva greu de facut sau pur si simplu o adresa a celui dintai avocat? banuiesc ca nu trebuie prin judecator, nu?

aveti dreptate d-le Zaharia, eu una insa nu ma gandeam chiar sa fie stipulat in contract dar daca macar vorbeam inainte de acest lucru mai ziceam dar dansul stia unde este situat dumnealui, stia unde trebuie sa vina si ce drumuri avea sa faca si deci...imi vine intrebarea in minte: nu stia de la inceput in ce s-a bagat? sau considera ca treburile se fac din mers?:P
eu una am fost foarte deschisa inca de la inceput; toate actele i le-am trimis pe mail, eu din partea mea am avut toata buna-vointa, ba chiar am acceptat situatia asa cum era, dar ca sa vina avocatul meu sa-mi spuna ca eu trebuie sa platesc despagubiri partii adverse nu mai consider ca este de "partea mea". si crima - vorba vine - daca as fi facut si fiind avocatul meu ar fi trebuit macar sa incerce sa ma scoata nevinovat,nu? adica sa stau o ora jumate la telefon sa-i explic de ce practic cere partea adversa bani si sa ma justific in fata cuiva? eu una nu cred ca e corect. adica devenisem eu avocat in fata propriului meu avocat#-o
in fine...deja ma indepartez de ceea ce doream sa aflu.

ps.: si daca domnul va refuza si pe aceasta cale sa-mi dea vreo chitanta? ce mai pot sa fac? si pana la urma faptul ca nu mi-a dat chitanta ce denota? dupa ce am discutat ca nu se mai poate continua ar fi trebuit dumnealui sa mi-o dea,nu? daca era asa pus pe mine sa platesc partii...dansul ce facu? probabil sa nu mai plateasca impozitul acela.nu?:O
in fine.
va multumesc!
Fiind in aceiasi "barca",modalitatea de solicitare poate fi diversa de la convorbire telefonica la solicitare oficiala ,oricum nu necesita implicarea instantei
Daca ,colegul avocat staruie,sigur va obtine chitanta
Modalitatea cea mai corecta de solicitare este cea directa si daca nu vi se remite chitanta, atunci este normal sa solicitati avocatului actual sa-i faca solicitarea in scris, prin cabinetul de avocatura. Mai departe ar trebui sa va spuna chiar avocatul angajat.
Iar referitor la prestatii, fiecare este raspunzator pentru ceea ce face. Iar a cere cuiva sa procedeze corect este la fel de corect! Numai ca de multe ori, singurul care ramane, ca proba, este inscrisul. Restul tine de respectul pe care fiecare si-l acorda siesi, profesiei si clientului.
Succes!

Alte discuții în legătură

Imputernicire Catalina2000 Catalina2000 Buna ziua, Daca avocatul partii adverse nu a depus imputernicire, sunt indreptatita sa solicit Instantei sa solicite avocatului partii adverse ... (vezi toată discuția)
Dosar:"somatie de plata" sau "pretentii" anniela anniela Buna ziua! Intr-un dosar de divort cu fond-apel-recurs, la care nu au fost acordate cheltuieli de judecata, cum se pot obtine acestea? Mai concret: apel si ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la avocat clau1858 clau1858 Buna ziua Vreau sa renunt avocatul meu dintr-un dosar, intrucat nu-mi reprezinta cu adevarat interesele de mult timp (de peste un an si-a schimbat ... (vezi toată discuția)