avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... copilul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

copilul

sunt casatorit de 7 ani, locuiesc singur cu sotia si copilul de 5 ani aproape de socrii mei, in urma cu 3 ani sotia a avut cateva aventuri cu cine va caruia i-a dat toti banii din casa si a mai facut si un credit la banca pt acel om,acum are o relatie cu un alt barbat desi nu consum alcool ,nu i-am dat niciodata o palma si am pus toti banii in casa. acum e hotarata sa divorteze desi eu nu sunt de acord. locuinta e a socrilor mei si nu o mai lasa sa locuiasca in ea in cazul in care face acest lucru. la parintii mei acasa este o situatue materiala mult mai buna ,mai aproape de oras cu scoala si gradinita la standarde bune. ce sanse am sa obtin custodia copilului daca ea pleaca cu alt barbat in chirie de exemplu
Cel mai recent răspuns: miisu , utilizator 05:44, 22 Mai 2010
Aveti toate sansele sa obtineti custodia copilului daca vetiv putea dovedi imoralitatea mamei si ca atare ca ar fi in interesul superior al copilului sa fie crescut si educat de dvs.
multumesc, cred ca nici un efort nu e prea mic pt binele copilului si a familiei ,dar daca doamna asta doreste nu pot sa o opresc. o sa ma lupt ca copilului mei sa-i fie mai bine fiindca doar el conteaza
Nu vreau sa va descurajez, desigur luptati-va sa va castigati copilul, insa intr-un proces similar pe care l-am avut, desi am adus probe certe ( martori, fotografii) cu privire la lipsa de moralitate a mamei, instanta a motivat citez "desi mama este de o moralitate indoielnica, este in interesul minorului sa fie incredintat acesteia".Am formulat apel si am pierdut din nou.Clientul meu a renuntat la recurs pentru ca a spus ca indiferent de ce probe am incerca sa mai aducem ( iar in recurs nu mai puteam aduce decat inscrisuri), e clar ca tatal castiga rare ori si din pacate......... nu am putut sa-l contrazic.
Eu va recomand sa va faceti griji numai cand apar problemele. Nu va complicati viata inutil, ca in povestea cu drobul de sare.
Cand se va intampla, veti angaja un avocat bun care va dovedi nu numai ca mama este imorala, ci ca nu are grija de minor, ca relatiile dintre mama si minor nu sunt stranse sau aceasta manifesta un total dezinteres fata de minor, ca sunteti un tata model, ca minorul este foarte atasat de dv., ca dv. sunteti cel cu care minorul isi petrece cel mai mult timpul, ca faceti lectiile impreuna, ca mergeti impreuna in excursii, ca ii pregatiti mancarea etc. Foarte important este si ceea ce spune minorul cand va fi audiat, daca instanta va considera necesar. In cauza puteti solicita si o evaluare psihologica a minorului etc. Se pot face multe in functie de imprejurarile concrete ale cauzei, dar revin la recomandarea facuta anterior: sa va faceti griji numai cand apar problemele, nu inainte! ;)
Ultima modificare: Vineri, 21 Mai 2010
Corina Capotã, Avocat
Da, intr-adevar copilul are un cuvant important de spus, de cele mai multe ori hotarator in privinta incredintarii, numai ca in cazul de fata inteleg ca minorul se afla in jurul varstei de 5 ani si in acest caz nu va fi audiat, audierea fiind obligatorie la implinirea varstei de 10 ani.
Ultima modificare: Vineri, 21 Mai 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

Alte discuții în legătură

Custodie copil minor savyandrei savyandrei Am un baietel de 3 luni rezultat dintr-o relatie extraconjugala . Mama lui mi-a spus cand avea 7 luni de sarcina , copilul e pe numele meu dar locuieste cu ea. ... (vezi toată discuția)
Custodie copil nicol-dd nicol-dd Prietena mea locuieste de 11 ani cu un barbat cu care nu are acte de casatorie dar au impreuna un copil de 9 ani. Locuiesc in imobilul parintilor barbatului. ... (vezi toată discuția)
Custodie minor intr-o relatie nelegalizata iuliaior2014 iuliaior2014 Buna ziua, Va deranjez cu o situatie prin care trece o prietena. Este intr-o relatie cu un barbat cu 13 ani mai mare decat ea. Au impreuna un copil de 3 ... (vezi toată discuția)